Εγκρίθηκε η β΄φάση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 266

koinonikos_2013-2014Εγκρίθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού η υλοποίηση της Β’ Φάσης του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» 2013-2014, με ισχύ από το Μάρτιο 2014 έως 30 Ιουνίου 2014. Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί επίσης μέσω δύο υποπρογραμμάτων (εξαήμερων διακοπών και Γ’ ηλικίας).

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης της Β φάσης του προγράμματος θα ανακοινωθεί με ανάλογες εγκυκλίους, προς τους επιχειρηματίες και τους δικαιούχους.

Για την Β’ φάση του Προγράμματος ”Τουρισμός για όλους 2013-2014″ θα υλοποιηθούν δύο υποπρογράμματα μέσω των οποίων θα διατεθούν συνολικά 28.400 ατομικά δελτία «Τουρισμού για όλους» σε αντίστοιχους δικαιούχους ως εξής:

ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ (ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ)

Στο πλαίσιο του υποπρογράμματος εξαήμερων διακοπών, που θα υλοποιηθεί από τον Μάρτιο 2014 έως 30 Ιουνίου 2014, θα διατεθούν συνολικά 23.400 ατομικά δελτία. Το προϋπολογιζόμενο κόστος του υποπρογράμματος αυτού ανέρχεται μέχρι το ποσό των 1.525.00,00€ (ένα εκατομμύριο πεντακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ). Με την σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ θα καθορισθεί η ημερομηνία διανομής των δελτίων από τα ΚΕΠ

Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια, σε ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας σε ισχύ.

Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 30η Ιουνίου 2014 (η ημερομηνία αυτή θα είναι η ημέρα αναχώρησης του δικαιούχου από το κατάλυμα).

ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ ΗΛΙΚΙΑ

Το Υποπρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Μάρτιο 2014 έως 30η Ιουνίου 2014 και θα διατεθούν 5.000 ατομικά Δελτία. Το προϋπολογιζόμενο κόστος του υποπρογράμματος αυτού ανέρχεται μέχρι το ποσόν των 475.000,00 € (τετρακοσίων εβδομήντα πέντε χιλιάδων ευρώ).Με την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ θα καθορισθεί η ημερομηνία διανομής των δελτίων από τα ΚΕΠ

Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια σε ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας σε ισχύ.

Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 30η Ιουνίου 2014.

Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π., από τις κατά τόπους Π.Υ.Τ. και γραφεία του ΕΟΤ, από το site του Ε.Ο.Τ.

Τα Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους»θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρι εξαντλήσεως των δελτίων που θα διατεθούν συνολικά.

Οι ενδιαφερόμενοι Επιχειρηματίες, προκειμένου να συμμετέχουν στην Β ΦΑΣΗ του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας 2013 – 2014 του Ε.Ο.Τ., απαραίτητα πρέπει να έχουν υποβάλλει στην αρμόδια Δ/νση Μελετών & Επενδύσεων του Ε.Ο.Τ., αίτηση / δήλωση συμμετοχής, ιδιόχειρα ή ταχυδρομικά (και όχι με ΦΑΞ). Το υπόδειγμα και η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα γνωστοποιηθούν με σχετική Εγκύκλιο του Ε.Ο.Τ.. Η εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης συμμετοχής θα αποδεικνύεται με τη σφραγίδα ταχυδρομείου.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους ηλικίας 30 ως 66 ετών
Προηγούμενο άρθρο
3 θέσεις Τεχνιτών Οικοδόμων στο Δήμο Καβάλας
Μενού