Ενημερωθείτε για τις παγίδες που κρύβει το Ε9

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 46

155Παγίδες κρύβουν οι ορισμοί του υπουργείου ειδικά για τα αγροτεμάχια, αλλά και για τα νομιμοποιημένα αυθαίρετα με ΕΝΦΙΑ για κάθε στεγασμένο χώρο.

Σε «παγίδα» για 4,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες μπορεί να εξελιχθεί το νέο έντυπο Ε9, που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών. Από φέτος τα λάθη πληρώνονται ακριβά, αφού πλέον φορολογούνται και ιδιοκτήτες που τα προηγούμενα χρόνια δήλωναν αγροτεμάχια αλλά έμεναν αφορολόγητοι. Οι φόροι φτάνουν έτσι μέχρι … στο πατάρι, το οποίο θα πρέπει δηλωθεί και αυτό μαζί με το υπόλοιπο ακίνητο.

Οι κάτοχοι ακινήτων διατρέχουν τον κίνδυνο να χαθούν στους 70 κωδικούς του νέου Ε9 για να κάνουν διορθώσεις και αλλαγές ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσουν και επιπλέον φόρους από όσους οφείλουν.

Ασχέτως όμως πώς δήλωναν κάθε ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια οι ίδιοι, το υπουργείο Οικονομικών δίνει πλέον και τους δικούς τους ορισμούς για το αν ένα αγροτεμάχιο θα φορολογηθεί με ειδικούς συντελεστές σαν βοσκότοπος, καλλιεργήσιμη έκταση ή και αρδευόμενο, ασχέτως τι θεωρεί ο ιδιοκτήτης του.

Για παράδειγμα, η εφορία θεωρεί «βοσκότοπους» μόνο τα κατσάβραχα, ενώ «καλλιεργήσιμα» θεωρεί και τα ακαλλιέργητα που δηλώνονταν σαν «βοσκότοποι» εάν γειτονεύουν με καλλιέργειες. «Αρδευόμενα» θεωρεί και τον κήπο του σπιτιού που συνορεύει με ποτάμι.
Πηγή: Θέμα

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή 10 αστυνομικών γενικών καθηκόντων
Προηγούμενο άρθρο
56 Θέσεις Εργασίας στους Δήμους Λαμίας και Λαγκαδά
Μενού