Μέσα στο επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 56

oaed-megalh-1024x774Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα από τον ΟΑΕΔ μετά και τη σχετική απόφαση.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 5.680 προορίζονται για επιχειρήσεις στις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βόρειου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ οι υπόλοιπες 4.320 αφορούν στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη των ανέργων.

Ωφελούμενοι μπορούν να είναι άνεργοι που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης, ενώ πρέπει να είναι ηλικίας 30 έως 66 ετών.

Η διάρκεια της απασχόλησής τους ορίζεται σε 12 μήνες και η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης μισθωτών και ημερομίσθιων ωφελούμενων ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι το ανώτατο 25 ημέρες τον μήνα. Οι συνολικές αποδοχές καθορίζονται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να υπαχθούν άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο πριν από την υποβολή της αίτησής τους είχαν απασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Πηγή: zougla.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Παρουσιάζεται σήμερα απο την ΣΕΒ η έκθεση για το επιχειρηματικό περιβάλλον
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στην Forthnet
Μενού