«VICTUS Networks AE» : Μια νέα Εταιρία από την σύσταση Vodafone – Wind

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 234

vodafone_windΟλοκληρώθηκε η σύσταση της νέας εταιρείας προηγμένης τεχνολογίας, με την επωνυμία «VICTUS Networks AE», στο πλαίσιο της συμφωνίας των Vodafone Ελλάδας και WIND Ελλάς για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G, κυρίως στην Περιφέρεια και περιορισμένα σε μερικές αστικές περιοχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Victus Networks, στην οποία συμμετέχουν οι εταιρείες Vodafone Ελλάδας και WIND Ελλάς, με ποσοστό 50% η καθεμία, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 10 Μαρτίου 2014 και θα διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του Δικτύου Πρόσβασης (σταθμοί βάσης), παρέχοντας τις αντίστοιχες υπηρεσίες προς τις δύο εταιρείες.
Η VICTUS Networks θα στελεχωθεί με εργαζόμενους που θα μεταφερθούν από τις δύο εταιρείες, χωρίς καμία αλλαγή στα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και τους όρους απασχόλησης και των οποίων το αντικείμενο εμπίπτει στη δραστηριότητα της νέας εταιρείας.Σημειώνεται ότι η συνεργασία αυτή θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας και θα επιτρέψει τη σημαντική αύξηση ευρυζωνικών ταχυτήτων, μέσω κινητού δικτύου, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Η Vodafone Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, καθώς και την αποκλειστική διάθεση 3G UMTS900 για περαιτέρω βελτίωση της κάλυψης, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους. Αντίστοιχα, η WIND Ελλάς συνεχίζει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνεργασία των δύο παρόχων για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, συμβάλλοντας παράλληλα στην άμεση και έμμεση απασχόληση.

Το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ.
Πηγή: e-typos

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Voucher: Νέο Πρόγραμμα κατάρτισης για 3.300 φορτοεκφορτωτές με εκπαιδευτικό επίδομα 750€
Προηγούμενο άρθρο
N.E.Ρ.Ι.Τ : Θέσεις Εργασίας για Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων
Μενού