Νέο πρόγραμμα απασχόλησης 63 ανέργων από την Α.Σ. «Φροντίζω» στην Αττική

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 62

Find a Job - Business People in MazeΞεκίνησε η υλοποίηση της Πράξης «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ», με περιοχές παρέμβασης τους Δήμους Φιλοθέης-Ψυχικού και Αργυρούπολης-Ελληνικού της Περιφέρειας Αττικής.

Η Πράξη υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», στην οποία συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες – ΑΜΥΜΩΝΗ (ως συντονιστής εταίρος), η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης – Ψυχικού, η VFA Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Καινοτομίας καθώς και η ΜΕΛΕΔΩΝΗ – Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση.

Η Πράξη απευθύνεται σε 63 άτομα, εγγεγραμμένα στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, αποφοίτους ΙΕΚ, ΤΕΙ ή ΑΕΙ διαφόρων ειδικοτήτων σχετικών με το αντικείμενο της κατάρτισης, καθώς και σε νέους επιστήμονες και ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Η Πράξη αφορά όσους ενδιαφέρονται:
– να συμμετάσχουν στη σύσταση κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ)
– να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως μισθωτοί
– να ιδρύσουν νέα επιχείρηση
– να επεκτείνουν την δραστηριότητα της υπάρχουσας επιχείρησης (νέοι επιστήμονες)

Οι 63 ωφελούμενοι που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης στο θεματικό αντικείμενο: «Παροχή υπηρεσιών φροντίδας και συνοδείας σε ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους», καθώς και να λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη για όλα τα θέματα (νομικά, λογιστικά, χρηματοοικονομικά, ατομική συμβουλευτική) που αφορούν την ίδρυση μιας ΚΟΙΝΣΕΠ, την επιχειρηματικότητα, ή/και την διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας.

Αιτήσεις συμμετοχής έως την 12η Μαρτίου 2014.

Πληροφορίες:
– Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες–ΑΜΥΜΩΝΗ, Βασιλική Κρόκου, τηλ. 2111829700, www.amymoni.gr
– Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ελένη Ροδίτη, τηλ. 210-9618003, www.eps-ath.gr
– Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης-Ψυχικού, Βασίλης Παπαθωμόπουλος, τηλ. 210-6822217

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επιπλέον χρήματα με αναδρομικά, οδοιπορικά και πριν στα Σώματα Ασφαλείας
Προηγούμενο άρθρο
Δωρεάν προγράμματα για απόφοιτους ανώτατης εκπαίδευσης από το ΕΚΠΑ
Μενού