Ενημερωθείτε για τις νέες αλλαγές στο Εφάπαξ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 49

efapaxΜε χθεσινή απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ στις ένοπλες δυνάμεις, μέσα στους επόμενους 4 μήνες.

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει εξοφληθεί το εφάπαξ στους αστυνομικούς υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, το εφάπαξ θα είναι σημαντικά αυξημένο, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αναλογιστική εκτίμηση που είχε γίνει από το υπουργείο Εργασίας, το εφάπαξ που χορηγούσε το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε μειωθεί κατά περίπου 45-49%.

Η μείωση αυτή περιορίζεται πλέον, μεσοσταθμικά, μεταξύ 20% και 25% και αφού προηγήθηκε αφενός αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ταμείου και αφετέρου, ελήφθησαν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως μηνιαία αύξηση των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων (προ του 1993) κατά 45%.

Πηγή: Τα Νέα

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αιτήσεις εκπαιδευτικών δραματικής τέχνης για Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο
Προηγούμενο άρθρο
6 Βήματα για να βρείτε δουλειά διαμέσου twitter !
Μενού