2.111 μόνιμες προσλήψεις σε υπουργεία Δικαιοσύνης, εφορίες και τελωνεία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 244

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣΤο πράσινο φως για τη διαδικασία προκήρυξης 2.111 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού πήραν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας Εργασίας, από το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πιο συγκεκριμένα οι 2.111 θέσεις αφορούν νέους υποψηφίους, ενώ παράλληλα θα δοθούν επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας σε αδιόριστους επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Το ΑΣΕΠ μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα έχει ολοκληρώσει την επιλογή 279 υπαλλήλων  για το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα θα προετοιμάσει ένα νέο διαγωνισμό για την κάλυψη 149 θέσεων σε τελωνεία.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αναμένεται να κατανεμηθούν ως εξής:

-279 υπάλληλοι ΠΕ Εφοριακών(180) , ΠΕ Νομικών(90) (Προκήρυξη  1Κ/2013). Ήδη το ΑΣΕΠ έχει αρχίσει να πραγματοποιεί την κατάταξη των αδιόριστων πτυχιούχων κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, με σκοπό την άμεση διάθεση των υποψηφίων στις εφορίες.

-149 μόνιμοι υπάλληλοι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Τελωνειακών με νέο διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ, με σκοπό την ενίσχυση τελωνείων σε περιοχές όπως Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Έβρος κλπ. Απαραίτητα προσόντα για τις εν λόγω θέσεις κρίνονται η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ, ενώ για τους πτυχιούχους το μεταπτυχιακό και η προϋπηρεσία. Οι αιτήσεις θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά  μέσω ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι οφείλουν να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, το παράβολο,  φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας και επικυρωμένες βεβαιώσεις που να αποδεικνύουν τα αναφερθέντα στις αιτήσεις προσόντα των υποψηφίων.

-911 υπάλληλοι σε μόνιμες θέσεις (κατά κύριο λόγο ελεγκτές και διοικητικοί) για τη συγκέντρωση φορολογικών εσόδων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εργασία»,οι πρώτες προσλήψεις θα αφορούν πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΙΕΚ ή Λυκείου. Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένονται να ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες για το διαγωνισμό.

-400 σωφρονιστικοί υπάλληλοι με νέο διαγωνισμό

-300 εξωτερικοί φρουροί για τα καταστήματα κράτησης

-72 μόνιμοι υπάλληλοι ειδικοτήτων ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ και κυρίως οδοντίατροι, ψυχολόγοι, υγείας, πρόνοιας, ηλεκτρονικοί και διοικητικοί.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: proson.gr, Εφημερίδας Εργασίας

Μενού