Δείτε τους πίνακες με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για σύνταξη από τα 50

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 80

syntaxeisΣειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για σύνταξη ακόμα και στα 50 προβλέπονται για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Για παράδειγμα, οι γυναίκες που προσλήφθηκαν μετά το 1983 και μέχρι το 2010 είχαν συμπληρώσει 25ετία, με ανήλικο παιδί, κατοχυρώνουν σύνταξη στα 50, ενώ από το 2011 η συνταξιοδότηση με ανήλικο παιδί επεκτάθηκε και για τους δύο γονείς.

Έτσι, και οι άντρες που συμπληρώνουν την 25ετία το 2011 ή το 2012 και έχουν ανήλικο παιδί μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με χαμηλό όριο ηλικίας που είναι 52 και 55 ετών αντίστοιχα. Για την 25ετία, που είναι και το βασικό κριτήριο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συνυπολογίζονται και άλλοι –εκτός Δημοσίου- χρόνοι ασφάλισης.

Με τη διαφορά ότι για τους μεν υπαλλήλους που προσλήφθηκαν μετά το 1983 ο χρόνος ασφάλισης που είχαν σε άλλους φορείς θα υπολογιστεί με διατάξεις διαδοχικής ασφάλισης. Για τους παλαιούς υπαλλήλους με πρόσληψη μέχρι 31/12/1982, ο χρόνος σε άλλους πλην Δημοσίου φορείς δεν υπολογίζεται με διαδοχική ασφάλιση αλλά «μετατρέπεται» σε δημόσια υπηρεσία μόνο με εξαγορά (6,67% επί του μισθού για κάθε μήνα αναγνώρισης).

Αν ο χρόνος εκτός Δημοσίου είναι μέχρι το 1978 δεν χρειάζεται εξαγορά.

Πηγή Πινάκων : «Ελεύθερος Τύπος»,

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ευρωπαϊκή Ένωση: Διαγωνισμός για 137 διοικητικούς υπαλλήλους
Προηγούμενο άρθρο
22 Θέσεις Εργασίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Μενού