Η Praktiker Hellas επενδύει και εξελίσσει τον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 9

PraktikerΓια ποσοστό ικανοποίησης εργαζομένων μεγαλύτερο από το 70% κάνει λόγο η Praktiker Hellas, σημειώνοντας ότι η εταιρεία απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα και χτίζει καθημερινά μία δυνατή και δυναμική σχέση μαζί τους με στόχο την ανάπτυξη.
Σε σχετική ανακοίνωση, η Praktiker Hellas τονίζει ότι συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους της παρουσιάζοντας αξιόλογα αποτελέσματα και παρέχοντας σημαντικά οφέλη για τους εργαζομένους της, που αποτελούν έναν από τους βασικότερους παράγοντες της επιτυχούς της πορείας, για περισσότερα από 22 χρόνια στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην Praktiker Hellas απασχολείται μια ομάδα περίπου 1200 συνεργατών εκ των οποίων το 40%, πάνω από 530 θέσεις εργασίας, βρίσκεται στην περιφέρεια, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο ενεργά στην ανάπτυξη όλης της χώρας.

Παράλληλα, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η επιλογή των συνεργατών στην Praktiker Hellas γίνεται με αξιοκρατικά μέσα, ενώ η εταιρεία αναπτύσσει και διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διακράτησης ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο της στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το μικρό ποσοστό αποχώρησης εργαζομένων (μικρότερο από 1%) και το μέσο όρο παραμονής στην εταιρία που ξεπερνά τα 10 χρόνια.

«Η εταιρεία κάνει πράξη τη διάφανη επικοινωνία με το προσωπικό της, με σταθερή πολιτική opendoor, αλλά και με συνεχείς έρευνες ικανοποίησης εργαζομένων, με αποτελέσματα που δείχνουν ένα ποσοστό ικανοποίησης μεγαλύτερο από 70%», σημειώνει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υψηλότεροι δείκτες ικανοποίησης είναι αυτοί της υπερηφάνειας που αισθάνονται οι εργαζόμενοι και της εικόνας που έχουν για την εταιρεία, με ποσοστό περίπου 80% να θεωρεί την εικόνα και τη φήμη της εταιρείας εξαιρετική.

Σημειώνεται επίσης ότι η Praktiker Hellas είναι διακεκριμένη στον κλάδο της για το εργασιακό της περιβάλλον, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία λιανεμπορίου μεγάλου μεγέθους που έλαβε τη διάκριση Great Place to Work.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Praktiker Hellas που επενδύει στους εργαζομένους της, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους, προσφέροντας εκπαιδευτικά σεμινάρια και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών για την επιμόρφωση τους, εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους εργασίας, αλλά και ανταγωνιστικούς μισθούς και πολλαπλές παροχές, που ενθαρρύνουν την εξέλιξη και την παραμονή τους στην εταιρεία.

«Ζωντανή απόδειξη είναι ότι πολλά από τα σημερινά διοικητικά στελέχη της εταιρίας, ξεκίνησαν να εργάζονται ως πωλητές κατά την πρόσληψή τους και σήμερα καταλαμβάνουν διοικητικές θέσεις στην εταιρεία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Μάλιστα η Praktiker Hellas διακρίθηκε στο θεσμό Sales Excellence Awards 2013 στην κατηγορία «Εκπαίδευση και ανάπτυξη πωλητών», αναδεικνύοντας τη διαρκή προσπάθεια της εταιρίας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της με στόχο την προσφορά άρτιας εξυπηρέτησης στους πελάτες της.

Τέλος, η Praktiker Hellas που έχει λάβει και μέρος στο πρόγραμμα ισότητας των δύο φύλων, αποδεικνύει έμπρακτα πως δεν υπάρχουν διακρίσεις στις προσλήψεις των εργαζομένων της καθώς το ποσοστό των εργαζόμενων γυναικών στην εταιρεία καλύπτει, έως και σήμερα, το 50%, με σημαντικό αριθμό αυτών των γυναικών να καταλαμβάνει διοικητικές θέσεις.

Πηγή: Voria.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αναμένονται 500 νέες Θέσεις Εργασίας από την εταιρία Coco-Mat στη Βόρεια Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Πρόγραμμα κατάρτισης για συνδικαλιστές
Μενού