1.500 θέσεις εργασίας από την επένδυση στη Μονή Τοπλού

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 243

images (1)Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημόσια διαβούλευση για την τουριστική επένδυση-μαμούθ, σε έκταση 23.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Μονής Τοπλού στη Σητεία, που αναμένεται να δημιουργήσει 1.200-1.500 θέσεις εργασίας.

Στις επιλεγμένες περιοχές, βάσει της μελέτης, προβλέπεται να κατασκευαστούν τέσσερις ή πέντε ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 1.936 κλινών συνολικά, με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση τα 108.000 τ.μ.Αυτό ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με βάση την ενημέρωση που έχει από εκπροσώπους της εταιρείας που σχεδιάζει την αξιοποίηση της περιοχής.

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσε η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης στην περιοχή της Μονής Τοπλού στη Σητεία, με στόχο την αναλυτική ενημέρωση γύρω από τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτικού σχεδίου «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ». Η εν λόγω ΣΜΠΕ έχει υποβληθεί από το ΥΠΕΚΑ για έκφραση γνώμης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην αυτοψία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μανώλης Βαρδουλάκης και Νίκος Ηλιάκης, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ο Πέτρος Λυμπεράκης και υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και οι εκπρόσωποι, μελετητές της εταιρείας Minoan Group.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το κλιμάκιο που πραγματοποίησε την αυτοψία στην περιοχή ανάπτυξης του σχεδίου, που ανέρχεται σε περίπου 23.000 στρέμματα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προστατευόμενες περιοχές, καθώς και στις περιοχές όπου προβλέπεται να χωροθετηθούν οι τουριστικές εγκαταστάσεις, οι υποστηρικτικές δραστηριότητες και υποδομές, καθώς και το γήπεδο γκολφ. Στις επιλεγμένες περιοχές βάσει της μελέτης, προβλέπεται να κατασκευαστούν τέσσερις ή πέντε ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 1.936 κλινών συνολικά, με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση τα 108.000 τ.μ., εγκαταστάσεις περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοιχτές στο κοινό.

Η επιτροπή, επιπλέον, ενημερώθηκε από τους μελετητές και τα υπηρεσιακά στελέχη για τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής με βάση την Ειδική Οικολογική Μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, το ειδικό καθεστώς του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου, το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των εκπροσώπων της εταιρείας, ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης στην περιοχή αναμένεται να φτάσει τα 260 εκατομμύρια ευρώ ενώ προβλέπεται να δημιουργηθεί «ένταση εργασίας», λόγω του υψηλού επιπέδου τουρισμού που επιδιώκεται να αναπτυχθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι σύμφωνα και με τη μελέτη αναμένεται η δημιουργία 1.200 έως 1.500 μόνιμων θέσεων εργασίας.

Πηγή: proson.gr, Γ. Λυβιάκης, enet.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αιτήσεις από εκπαιδευτικούς για ένταξη στο μητρώο «Στελέχωση της Τράπεζας Θεμάτων»
Προηγούμενο άρθρο
2 άτομα με σύμβαση έργου στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Μενού