Ενημερωθείτε για τις αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο

Κοινοποιήστε το άρθρο

dimΣαρωτικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στη λειτουργία του δημόσιου τομέα σύμφωνα με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του κράτους που εισηγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης για τη διετία 2014-2015.

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους δημόσιους υπαλλήλους μετά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του κράτους που εισηγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο παρουσιάζει σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης, εμπεριέχει την πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, η οποία αποσυνδέει την κινητικότητα από τις απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του στόχου για 11.400 απολύσεις το 2014, προβλέπει τη μετακίνηση 6.000 υπαλλήλων εντός του έτους και την απόλυση 2.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2015 από πειθαρχικά, πλαστά δικαιολογητικά και καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών.

Αναλυτικά προβλέπεται η θεσμοθέτηση πέντε σημαντικών αλλαγών στο Δημόσιο αλλάζοντας από τα θεμέλια την οργάνωση και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού αλλά και η εφαρμογή ακόμα πέντε μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή.

Πηγή: Εθνος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *