Σε τρία στάδια χωρίζεται η διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 214

asep1Με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα γίνεται στο εξής η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επιπλέον, η αντικειμενικότητα διασφαλίζεται με την ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ενώ καταργείται η αποκλειστική μοριοδότηση των κριτηρίων (πτυχία, πιστοποιητικά κ.λπ.) και αντικαθίσταται από εξετάσεις και δομημένες συνεντεύξεις, προκειμένου να εντοπιστούν τα χαρακτηριστικά και οι ειδικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας μάνατζερ.

Διαδικασία πρόσληψης σε 3 στάδια
Η επιλογή θα γίνεται σε τρία στάδια: 
Στο πρώτο στάδιο το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού θα εξετάζει, μεταξύ άλλων, αν πληρούν οι υποψήφιοι τα κριτήρια της προκήρυξης, στο δεύτερο στάδιο όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις και στο τρίτο στάδιο οι επιτυχόντες, το ποσοστό των οποίων θα καθορίζεται από την προκήρυξη, θα περνούν από συνέντευξη.
Η διαδικασία για την επιλογή προϊσταμένων έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο και να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια.
Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πρόσφατα ότι με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων θα τεθούν σε εφαρμογή μέθοδοι και «εργαλεία» που στοχεύουν στην αξιοκρατία και την αξιοσύνη, δίχως να υπολείπονται σε διαφάνεια και αντικειμενικότητα.
Όπως είπε, «έχει αποδειχθεί ότι η απόκτηση πτυχίων, μεταπτυχιακών ή διδακτορικών δεν καθιστά a priori τον υποψήφιο που κατέχει αυτά ως τον καταλληλότερο». «Στην Ελλάδα», σχολίασε, «μας χαρακτηρίζει συλλογικά μια πτυχιολαγνεία».
Στη διαδικασία αξιολόγησης, πέρα από εκπροσώπους του ΑΣΕΠ, θα συμμετέχουν και επιλεγμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα ως αξιολογητές, που θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ και θα έχουν πιστοποιηθεί σχετικά.
Πηγή: e-typos.com

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
9 Θέσεις Εργασίας για βρεφονηπιοκόμους στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη
Προηγούμενο άρθρο
Ενημερωθείτε για τις αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο
Μενού