295 Θέσεις Εργασίας για μόνιμους μηχανοδηγούς, ελεγκτές και σταθμάρχες στο μετρό

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 183

metro

Με νέα προκήρυξη που αναμένεται να δημοσιευτεί προς το τέλος της άνοιξης θα προσληφθούν 295 υπάλληλοι με νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη ετοιμάσει τη νέα προκήρυξη και απομένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν από τη δημοσίευσή της. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι 20ήμερη.
Το νέο προσωπικό θα είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου, ΙΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικότητες οι οποίες αναμένεται να ζητηθούν είναι: οδηγοί συρμών, εκδότες εισιτηρίων, μηχανικοί, ελεγκτές και σταθμάρχες.

Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα δοθεί σε συμβασιούχους οι οποίοι είχαν απολυθεί από το μετρό και σε όσους έχουν προϋπηρεσία και εκπαίδευση σε συγκοινωνιακό φορέα.
Παράλληλα, με ειδική μοριοδότηση θα προκριθούν οι επαναπροσλήψεις των 280 απολυμένων συμβασιούχων της ΣΤΑΣΥ.
Οι συμβασιούχοι αυτοί είχαν απολυθεί από το μετρό ύστερα από το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, για προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρία να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ.
Για την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανοδηγού συρμών απαιτείται η απόκτηση σχετικού πτυχίου από ΤΕΙ ή από ΤΕΕ.
Επιπλέον, απαιτούνται ειδική εκπαίδευση και επιτυχείς εξετάσεις (σε σχολή του ΟΣΕ ή του ΗΣΑΠ) και στη συνέχεια δίμηνη πρακτική εξάσκηση δίπλα σε παλαιό και έμπειρο μηχανοδηγό.
Για την έκδοση άδειας άσκησης του επαγγέλματος με την ιδιότητα του μηχανοδηγού απαιτούνται εξετάσεις στο υπουργείο Μεταφορών
Πηγή: e-typos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για 98 ειδικευόμενους Γιατρούς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπειας
Προηγούμενο άρθρο
ΕΛΣΤΑΤ: Μέχρι 05.04.2014 οι αιτήσεις για την κάλυψη των Θέσεων Εργασίας
Μενού