ΑΣΕΠ: Επί θύραις η προκήρυξη για προσλήψεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 150

αρχείο λήψης (2)Προκήρυξη διαγωνισμού για 20 προσλήψεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ εντός του καλοκαιριού, ώστε να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις διάφορων κλάδων και ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με το Έθνος Εργασία, το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχει αποσπάσει την έγκριση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πρόσφατα καθορίστηκε από το υπουργείο Εργασίας και η θέση (ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων) που θα πληρωθεί από άτομο που προστατεύεται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 (κατηγορίας ΑΜΕΑ).

Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι Βιβλιοθηκονόμοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν πτυχίο Τμήματος/Σχολής Βιβλιοθηκονομίας από ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής, πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Certificate in Advanced English ή ανώτερο), πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ και εμπειρία σε Ακαδημαϊκή ή/και Ερευνητική/Επιστημονική βιβλιοθήκη.

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΤΕ Βιβλιοθηκονομίας πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βιβλιοθηκονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Επίσης είναι απαραίτητες οι γνώσεις χειρισμού Η/Υ, καθώς και η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

ΠΗΓΗ: proson.gr, aftodioikisi.gr

Μενού