Από σήμερα δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία της Αττικής

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 9

foutaΞεκινάει από σήμερα, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η υλοποίηση του προγράμματος της δωρεάν διανομής φρούτων στα σχολεία της Αττικής.
Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πέρσι υλοποιήθηκε μόνο στα σχολεία της περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και τώρα έφτασε η σειρά και της Αττικής.

Προβλέπεται διανομή μήλων και πορτοκαλιών ολοκληρωμένης διαχείρισης και φρουτοσαλάτας (ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο, φυσικός χυμός σταφυλιού) σε περίπου 1.400 σχολεία και 280.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε μαθητή θα διανεμηθούν, σε πέντε δόσεις, συνολικά 10 φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και ισάριθμα μήλα.

«Μέσα από αυτό το πρόγραμμα αλλά και από το πρόγραμμα της επιδότησης γάλακτος στα σχολεία θέλουμε να εξοικειώσουμε τα παιδιά με τα εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα του τόπου μας, καθώς η κατανάλωσή τους έχει ιδιαίτερη σημασία για την υγιεινή διατροφή.

Ειδικά για φέτος το πρόγραμμα αυτό της υγιεινής διατροφής της παχυσαρκίας με την κατανάλωση των φρούτων και της φρουτοσαλάτας, θα υλοποιηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Αθανάσιος Τσαταύρης.

Πηγή: Karfitsa.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Οικονομολόγους και Λογιστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο άρθρο
24ωρη απεργία σήμερα για Δημοσιογράφους και τεχνικούς
Μενού