24ωρη απεργία σήμερα για Δημοσιογράφους και τεχνικούς

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 206

ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ-ΚΑΤΩΔημοσιογράφοι και τεχνικοί πραγματοποιούν την Τρίτη 8 Απριλίου 24ωρη απεργία, από τις 6:00 π.μ έως τις 6:00 π.μ της Τετάρτης, 9 Απριλίου, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαμηνύοντας την «σθεναρή και ενωτική απόφαση του κλάδου για αδιαπραγμάτευτο αγώνα και καθολική αντίδραση ενάντια στα νέα αιματηρά μέτρα που κυριολεκτικά σφαγιάζουν τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας». Στις 12:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Η απεργία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη.

Μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι ζητούν:

Την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Τον άμεσο τερματισμό απολύσεων, μειώσεων μισθών και καθυστερήσεων στην καταβολή δεδουλευμένων

Την κατάργηση μνημονιακών νόμων που μείωσαν μισθούς και συντάξεις

«Τελευταίο κρούσμα της ισοπεδωτικής επιχείρησης της κυβέρνησης στο πλαίσιο της πλήρους απορρύθμισης όλων των εργασιακών σχέσεων ήταν και η κατάργηση των αδειών άσκησης επαγγέλματος των τεχνικών τηλεόρασης, μέτρο που γυρνά τους συναδέλφους της τηλεόρασης, όπως άλλωστε έχει κάνει και με όλους τους εργαζόμενους, πολλά χρόνια πίσω και καταλύει τα δικαιώματά τους, πιστή στις εργοδοτικές επιταγές και στα κελεύσματα της τρόικας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διασωματειακό* και συνεχίζει:

«Η κατάργηση των αδειών επαγγέλματος ουσιαστικά σημαίνει την κατάργηση των ειδικοτήτων των συναδέλφων και την μετατροπή τους σε εργαζόμενους «πολυεργαλεία», γεγονός που συνεπάγεται κι άλλες απολύσεις και φθηνό και ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τα νέα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των εργαζομένων τεχνικών τηλεόρασης, που αφήνουν για άλλη μια φορά να φανεί ξεκάθαρα σε όλο το μεγαλείο της η διαπλοκή με τους καναλάρχες και τους εκτελεστές παραγωγής, προσφέροντάς τους φτηνό ανειδίκευτο προσωπικό και καταργώντας ειδικότητες που συνδεόνται άμεσα με την ποιότητα παραγωγής του οπτικοακουστικού έργου.

Το άρθρο 1 του ν.358/1976, εξάλλου, που μέσα από αυτό αναγνωρίζονται οι ειδικότητες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση, κατακτήθηκε με αγώνες των ανθρώπων του χώρου που οραματίστηκαν μια αξιοπρεπή, ποιοτική κι ελεύθερη τηλεόραση, θέτοντας συγκεκριμένες βάσεις και αρχές.

Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση επικουρικών συντάξεων, η κατάργηση τριετιών, η επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων , η κατάργηση των αδειών επαγγέλματος – μέτρα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος –μας γυρίζουν πίσω σε έναν εργασιακό εφιαλτικό μεσαίωνα όπου ο εργαζόμενος είναι απλά μια αναλώσιμη κι ασήμαντη μονάδα.

Στο παραπάνω πλαίσιο η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καλεί για άλλη μια φορά όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 8/4/2014 και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα)

Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. Ζητούμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Από σήμερα δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία της Αττικής
Προηγούμενο άρθρο
255 Θέσεις Εργασίας για καθηγητές στις Σχολές Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ
Μενού