Σε ποιούς ένστολους θα καταβληθεί το επίδομα των 500€

Κοινοποιήστε το άρθρο

enstoloiΌλα τα κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος των 500 ευρώ σε ένστολους, αστυνομικούς και χαμηλόβαθμους αξιωματικούς καθορίζονται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Οι δικαιούχοι της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης των 500 ευρώ θα λάβουν το επίδομα στις 9 Μαΐου 2014.

Σύμφωνα με την απόφαση, η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιείται με καταστάσεις, που θα συντάσσουν οι εκκαθαριστές αποδοχών των οικείων Υπηρεσιών.

Τα αρχεία των εν λόγω καταστάσεων θα πρέπει να περιέλθουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής κατά το χρονικό διάστημα από 28 Απριλίου έως και 5 Μαΐου 2014.

Το ποσό των 500 ευρώ θα λάβουν τα στελέχη (ένστολο προσωπικό) των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, που αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3205/2003, ήταν σε ενέργεια την 31-1-2014 και δικαιούνταν τακτικές αποδοχές μέχρι του προβλεπομένου ορίου των 1.500- 1.541 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι επίσης και όσοι είχαν τεθεί για οποιοδήποτε λόγο σε καθεστώς αργίας, διαθεσιμότητας κ.λ.π., εφόσον το σύνολο των αποδοχών του μηνός Ιανουαρίου 2014, που θα ελάμβαναν, εάν δεν είχαν τεθεί στο εν λόγω καθεστώς, δεν θα ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο αποδοχών.

Στους δικαιούχους δεν συμπεριλαμβάνονται οι μαθητές (που προέρχονται από ιδιώτες) των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όσοι εκπληρώνουν υποχρέωση στρατιωτικής θητείας (π.χ. δόκιμοι και έφεδροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων), όσοι έχουν αφυπηρετήσει για οποιοδήποτε λόγο μέχρι και την 31-1-2014, όσοι ευρίσκονταν, την 31-1-2014, σε άδεια άνευ αποδοχών, και όσοι δεν δικαιούνταν, την 31-1-2014, αποδοχές λόγω υπαγωγής τους σε καθεστώς λιποταξίας, άγνοιας, παράνομης απουσίας κ.λ.π.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του κ. Σταϊκούρα, για τον υπολογισμό του προβλεπόμενου ορίου (1.500 – 1.541 ευρώ) λαμβάνονται υπόψη οι (δικαιούμενες) τακτικές μεικτές αποδοχές που αφορούν στο μήνα Ιανουάριο 2014, μη συμπεριλαμβανομένων της οικογενειακής παροχής, της ειδικής αποζημίωσης για κάθε ημέρα απασχόλησης πέραν του πενθημέρου την εβδομάδα, καθώς και του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων.

Δεν συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως οδοιπορικά έξοδα, το Επίδομα Υπηρεσίας Αλλοδαπής, αλλά και οι αποδοχές, οι οποίες καταβλήθηκαν το μήνα Ιανουάριο του έτους 2014, αλλά αφορούν σε προγενέστερο χρονικό διάστημα. Επισημαίνεται ότι στο ανωτέρω όριο συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα κινδύνου (π.χ. πτητικό, καταδυτικό, ειδικών επιχειρήσεων, ναρκοπεδίων κ.λ.π.).

Δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων που διέπουν την καταβολή των εν λόγω επιδομάτων και προκειμένου να καταστεί εφικτός ο συνυπολογισμός τους στο ως άνω όριο, θα ληφθεί υπόψη το ποσό το οποίο προκύπτει από τη διαίρεση των καταβληθέντων σχετικών ποσών, που αφορούν το έτος 2013 με τον αριθμό 12.

Πηγή : voria.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *