Από αύριο η καταβολή της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων σε 669.702 δικαιούχους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 15

lefta_smallΑύριο θα καταβληθεί η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων σε 669.702 δικαιούχους, με το χορηγούμενο ποσό να φτάνει τα 136,9 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων, που αφορά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Το ποσό του επιδόματος είναι σε άμεση συνάρτηση με το εισόδημα του δικαιούχου και τον αριθμό των τέκνων. Φέτος για τη χορήγηση των χρημάτων δεν προαπαιτείται η υποβολή εντύπου Α21.

Το ποσό της προκαταβολής θα είναι ίσο με αυτό που θα λάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο τρίμηνο με βάση τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλε το προηγούμενο έτος. Προσοχή, καθώς σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης Α21 εντός της νόμιμης προθεσμίας τα ποσά της πρώτης δόσης αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Αίτηση

Σημειώνεται πως από τις 20 Μαρτίου -μαζί με την έναρξη της υποβολής του Ε1- ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα της φετινής χρονιάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 ηλεκτρονικά, μέσω του TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).

Διευκρινίζεται ότι όσοι υπέβαλαν αίτηση την περσινή χρονιά πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, συμπληρώνοντας στο Α21 τυχόν αλλαγές που εμφανίζουν τα στοιχεία τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oga.gr).

Πηγή: Εθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Δήμο Βέροιας
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στην Κύπρο
Μενού