720 Θέσεις Εργασίας σε ΟΣΥ, Μετρό και ΥΠΑ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 182

metroΣύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος και το ένθετο Εργασία, ανακοινώθηκε από τις Οδικές Συγκοινωνίες, Μετρό και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαγωνισμός για την κάλυψη 720 νέων θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού.


450 θέσεις στις ΟΣΥ

Προκειμένου να εξορθολογιστεί το πρόγραμμα δρομολογίων κα να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό, η εταιρεία ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών υπέβαλαν αίτημα πρόσληψης 330 οδηγών και 120 τεχνητών.

Το αίτημα απέσπασε ήδη την έγκριση του υπουργείο Διοικητική Μεταρρύθμισης και πλέον μένει η γνωμάτευση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου η προκήρυξη να διαβιβαστεί στο ΑΣΕΠ.

200 στο ΜΕΤΡΟ

Στασιμότητα παρατηρείται στον επικείμενο διαγωνισμό της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ, που αφορά την πρόσληψη περίπου 200 ηλεκτροδηγών, εκδοτών και ελεγκτών εισιτηρίων αλλά και τεχνικού προσωπικού στο Μετρό. Παρότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών της εταιρείας με την ηγεσία του ΑΣΕΠ δεν έχει υποβληθεί το σχετικό αίτημα προς την Ανεξάρτητη Αρχή. Αν δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, δεν αποκλείεται ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Η νέα προκήρυξη θα φορά κυρίως υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα στις προσλήψεις αυτές επιδιώκεται να δοθεί στους συμβασιούχους οι οποίοι είχαν απολυθεί από το Μετρό το 2009.

70 στην ΥΠΑ

Με 70 νέους μόνιμους υπαλλήλους θα ενισχυθεί Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην ειδικότητα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο διαγωνισμό. Το σχετικό αίτημα αναμένει το «πράσινο φώς» του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ, να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ, καθώς και πιστοποιητικό υγείας Γ’ κατηγορίας.

Πηγή: Εθνος Εργασία

Μενού