ΟΑΕΔ : Προγράμματα Μαθητείας για 12.000 μαθητές των ΕΠΑΣ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 191

oaed-epidoma-anergia-eurokinissi-660_5Πρόγραμμα μαθητείας στο οποίο θα συμμετέχουν 12.000 μαθητές και θα εργάζονται για έξι μήνες (επί έξι ώρες ημερησίως) υλοποιεί ο ΟΑΕΔ. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι το σύνολο των μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ που φοιτούν στις εν λόγω Σχολές για το έτος 2014.

Oι μαθητές θα εισπράττουν ημερήσια αποζημίωση της τάξης των 11 ευρώ

Μέσω του προγράμματος, οι μαθητές θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση, είτε σε φορείς του δημοσίου και δήμους είτε ακόμη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, εισπράττοντας ημερήσια αποζημίωση της τάξης των 11 ευρώ.

Το πρόγραμμα ενέκριναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Το ποσό της επιδότησης των 11 ευρώ θα καταβάλλεται στους εργοδότες, που απασχολούν μαθητές, ή στους μαθητές για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης τετραήμερης, πενθήμερης ή εξαήμερης απασχόλησης, ανεξάρτητα από το εξάμηνο πρακτικής άσκησης, στο οποίο βρίσκονται.

Η επιδότηση δεν θα καταβάλλεται για τις ημέρες της σπουδαστικής άδειας, κανονικής άδειας, ασθένειας, δώρων και λοιπών επιδομάτων (όπου αυτά εξακολουθούν να ισχύουν), διότι αυτή καταβάλλεται μόνο για τις ημέρες πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στις ως άνω περιπτώσεις οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλλουν ολόκληρο το προβλεπόμενο ημερομίσθιο στους μαθητές. Στην περίπτωση που η επιδότηση καταβάλλεται στον μαθητή, οι φορείς, που απασχολούν για την πρακτική τους άσκηση μαθητές, οι οποίοι δικαιούνται επιδότησης, αποστέλλουν στις αντίστοιχες ΕΠΑ.Σ. φοίτησης των ωφελουμένων επικυρωμένο μηνιαίο δελτίο παρουσίας και πλήρους απασχόλησής τους στην επιχείρηση.

Η επιδότηση στους μαθητές καταβάλλεται μετά το πέρας κάθε μήνα και εφόσον έχουν υποβληθεί τα δελτία παρουσίας, καθώς και η απόδειξη ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές των μαθητών.

Πηγή: ethnos.gr

Μενού