Εργαζόμενοι με “κουπόνια” στην ICAP

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 29

icap

Η γνωστή εταιρεία ICAP ανάγκασε τους εργαζόμενους που θέτει προς ενοικίαση, προκειμένου να τους ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, να δεχτούν την μετατροπή ενός κομματιού του μισθού τους σε κουπόνια (ticketrestaurant), μία παροχή που όμως «θα μπορεί να τροποποιηθεί ή να διακοπεί« με την πρώτη ευκαιρία.

Η κερδοφόρα εταιρεία, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, έχει ήδη μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων έως και 50% ενώ η Εθνική Τράπεζα που είναι ο έμμεσος εργοδότης, δεν δέχτηκε καμιά διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο “Η εταιρεία είναι κερδοφόρα, έχοντας αποκομίσει άλλωστε, εδώ και χρόνια τεράστια κέρδη από την δική μας δουλειά. Η Τράπεζα, όπως και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες επιχορηγείται συστηματικά από το κράτος και επίσης παρουσιάζει κέρδη (809 εκ. ευρώ για το 2013). Για τους εργαζόμενους όμως επιφυλάσσουν μόνο μειώσεις μισθών ή/και απολύσεις.” ενώ πρόσθεσε πως “Ομολογήθηκε ανοιχτά από την εταιρεία ότι η κίνηση αυτή δεν θα αφορά μόνο το συγκεκριμένο τμήμα, δεν είναι παρά μόνο η αρχή για νέο κύκλο μειώσεων μετά τις περικοπές επιδομάτων και τις αυθαίρετες αλλαγές ειδικότητας που μας έχουν συνηθίσει.

Ζητάμε από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να επανεξετάσει το θέμα και να μας εξηγήσει τους λόγους που δικαιολογούν αυτές τις κινήσεις από την πλευρά της εταιρείας .

Δεν δεχόμαστε και νέα βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας μας.”

ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πολιτικός Μηχανικός στα Χανιά
Προηγούμενο άρθρο
Διευρύνονται τα κριτήρια για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος
Μενού