Με χρέωση ένα ευρώ το τηλεφωνικό ραντεβού στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 184

αρχείο λήψης (3)Περισσότεροι από 35.000 πολίτες τηλεφώνησαν στους ειδικούς πενταψήφιους αριθμούς για κλείσιμο ραντεβού με τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) κατά την χθεσινή, πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος.Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι πρόκειται για ικανοποιητικό αριθμό δεδομένου ότι το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού ουσιαστικά βρισκόταν σε… αχρησία τους τελευταίους μήνες, αρχικά λόγω της πολύμηνης απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια λόγω των αναγκών του μεταβατικού διαστήματος που απαιτούνταν για την επαναλειτουργία των δομών υγείας υπό την ομπρέλα του ΠΕΔΥ. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού για τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ δεχόταν σε καθημερινή βάση περίπου 55.000 κλήσεις από ασφαλισμένους για ιατρικές επισκέψεις.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, στις δομές του ΠΕΔΥ μπορούν να απευθύνονται τόσο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ όσο και οι ανασφάλιστοι και οι άποροι πολίτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα 14554, 14784, 14884 και 14900, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Η χρέωση κάθε κλήσης είναι 1 ευρώ όταν γίνεται από σταθερό τηλέφωνο ενώ όταν γίνεται από κινητό υπάρχει χρονοχρέωση.

Μέσω αυτών των αριθμών οι πολίτες προγραμματίζουν τα ραντεβού τους σε 73 πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, οι οποίες λειτουργούν πλέον υπό την ευθύνη του ΕΣΥ και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Σταδιακά ο αριθμός των δομών θα ανέλθει σε 100.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, όλοι οι πολίτες -ασφαλισμένοι και μη- μπορούν να προσέρχονται δωρεάν σε όλες τις μονάδες, εκτός από τα Κέντρα Υγείας στα οποία θα πληρώνουν για την επίσκεψη εισιτήριο 5 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Διευρύνονται τα κριτήρια για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος
Προηγούμενο άρθρο
Πού και πώς θα γίνουν οι 14.000 προσλήψεις στο δημόσιο
Μενού