Το ΕΣΠΑ στηρίζει εννέα κλάδους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 241
images (7)Εννέα επιχειρηματικοί κλάδοι αναμένεται να μοιραστούν 4,2 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, με το υπουργείο Ανάπτυξης να υπολογίζει πως οι χρηματοδοτούμενες δράσεις θα είναι έτοιμες να προκηρυχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση», θα είναι το μεγαλύτερο από τα επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και σηματοδοτεί την μετάβαση από τα μεγάλα τεχνικά έργα, σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, σπάζοντας μια παράδοση δεκαετιών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, η διοχέτευση των χρημάτων θα πάει προς κλάδους όπως ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, η υγεία-φαρμακευτική βιομηχανία, η ενέργεια, τα υλικά, οι κατασκευές, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και οι δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες (κλωστοϋφαντουργία, έτοιμο ένδυμα, χειροτεχνία αλλά και εκδόσεις βιβλίων, κινηματογράφος κ.λπ.).

Οι κλάδοι αυτοί σύμφωνα με μελέτες του ΙΟΒΕ, του ΚΕΠΕ και της McKinsey Company, μπορούν να δώσουν μέχρι το 2021, περίπου 550.000 θέσεις εργασίας και 49 δισ. ευρώ ακαθάριστη προστιθέμενη αξία στην οικονομία.

Πηγή: pelop.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα δικαιώματα των συνδρομητών στην τηλεφωνία
Προηγούμενο άρθρο
Ως μισθωτοί θα φορολογηθούν άνεργοι, φοιτητές, μικροκαταθέτες
Μενού