“Κερδίζουν” όσοι νομιμοποίησαν τα αυθαίρετά τους από το ΙΚΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο

authairetaΑναστολή έως και πλήρη διαγραφή προστίμων από ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ «κερδίζουν» όσοι έχτισαν αυθαίρετα και τα νομιμοποιούν για 30 έτη πληρώνοντας πρόστιμο αυθαίρετης δόμησης μέχρι και σε 102 δόσεις.

Για όσο διάστημα κρατά η πληρωμή δόσεων τα πρόστιμα που τυχόν έχουν καταλογιστεί από το ΙΚΑ -εφόσον υπήρξε έλεγχος και βεβαιώθηκε η μη καταβολή τεκμαρτών εισφορών ανέγερσης ή επισκευής- αναστέλλονται και διακόπτεται η διαδικασία για την είσπραξή τους σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Κομβικό σημείο για τον καταλογισμό ή μη εισφορών σε αυθαίρετα που νομιμοποιούνται είναι ο χρόνος κατασκευής τους επειδή το δικαίωμα του ΙΚΑ για βεβαίωση όλων των χρηματικών απαιτήσεών του υπόκειται σε δεκαετή παραγραφή, η οποία αρχίζει ένα χρόνο μετά την εργασία που παρασχέθηκε.

Αναστολή πληρωμής εισφορών στο ΙΚΑ για τις εργασίες ανέγερσης ή επισκευής ή αλλαγής χρήσης που έκαναν στο ακίνητό τους δεν κερδίζουν μόνο όσοι τακτοποιούν το αυθαίρετό τους, αλλά και όσοι δηλώνουν στο ΙΚΑ ότι θα ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 4178/13 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

 

Πηγή: imerisia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *