Έως την Παρασκευή θα πληρωθεί η στήριξη του αιγοπρόβειου κρέατος

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 251

φωτογραφίες-βοσκός-nb19929Εως την Παρασκευή 16 Μαΐου θα πληρωθεί εν τέλει η ειδική στήριξη του άρθρου 68 για τον τομέα αιγοπρόβειου κρέατος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ωστόσο την ίδια ώρα ασαφής παραμένει η ημερομηνία για την καταβολή των ποσών που αφορούν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου.

Το ποσό των πληρωμών σε ό,τι αφορά το ειδικό πριμ του άρθρου 68 για το αιγοπρόβειο κρέας αναμένεται να ξεπεράσει τα 20.000.000 ευρώ (αντιστοιχούν περίπου 2-5 ευρώ ανά αιγοπρόβατο), ενώ οι διαδικασίες διασταύρωσης των στοιχείων στις βάσεις δεδομένων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ολοκληρώνονται άμεσα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η καταβολή της ειδικής στήριξης του άρθρου 68 για τον τομέα του αιγοπρόβειου κρέατος είναι η τελευταία αυτής της κατηγορίας (πριν από το Πάσχα έχουν γίνει οι πληρωμές που αφορούσαν το βόειο κρέας, καθώς και το σκληρό σιτάρι και το ελαιόλαδο).

Σχετικά με την πληρωμή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου, παρά την αγωνία των αγροτών και των κτηνοτρόφων, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν υπάρχει σαφής πληροφόρηση για το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, μια και η τελική απόφαση είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών. Παρ’ όλα αυτά, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι δικαιούχοι θα δουν το χρώμα του χρήματος πριν από τις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι την επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου περιμένει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος εδώ και μήνες, καθώς έως σήμερα γινόταν σε δύο δόσεις, η πρώτη με την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου τον Φεβρουάριο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο με την ολοκλήρωση της συγκομιδής. Να σημειωθεί πάντως ότι οι κτηνοτρόφοι επιθυμούν να μην ισχύσει το περσινό καθεστώς των δύο δόσεων, αλλά να υπάρξει μια εφάπαξ καταβολή του ποσού ανά δικαιούχο.

Από τα αρμόδια υπουργεία είχε γίνει γνωστό ότι τόσο η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου όσο και η πληρωμή του ειδικού πριμ του άρθρου 68 θα είχαν πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, χωρίς να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ενημερωθείτε για πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Προηγούμενο άρθρο
Την Τέταρτη 14/05 θα διεξαχθεί απεργία στα δημόσια νοσοκομεία
Μενού