11 Μυστικά για το Ε9

Κοινοποιήστε το άρθρο

e9Βάση για τον υπολογισμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα αποτελέσει το έντυπο Ε9. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής για 1 εκατ. υπόχρεους λήγει την Παρασκευή 30 Μαΐου.

Λύσεις στο «σταυρόλεξο» της δήλωσης στοιχείων ακινήτων του γνωστού εντύπου Ε9 καλούνται να βρουν τις επόμενες 15 ημέρες περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει μέχρι τις 30 Μαΐου να έχουν συμπληρώσει και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τον υπολογισμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, η πληρωμή του οποίου θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

Το Ε9 μοιάζει φέτος με «ναρκοπέδιο», καθώς κρύβει παγίδες τις οποίες αν δεν προσέξουν οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με υψηλότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους.

Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, τα πατάρια, ακόμη και τα …πλατύσκαλα. Από τον νέο φόρο ακινήτων «γλιτώνουν» τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα και κτίσματα που δεν έχουν καθόλου στέγη.

Πηγή: Έθνος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *