Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός έως 1.500 ευρώ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 174

images (11)Δηλώστε τον τραπεζικό σας λογαριασμό και «σώστε» από την κατάσχεση ποσό έως 1.500 ευρώ. Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει εφαρμογή στο ΤΑΧΙS και όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό, από τον οποίο δεν θα μπορεί να κατασχεθεί ποσό μέχρι το όριο των 1.500 ευρώ, είτε το ποσό αυτό προέρχεται από σύνταξη, μισθό, κοινωνικό επίδομα, ή ακόμα και από ενοίκια.

Οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν τα στοιχεία του λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ενημερώσει τις τράπεζες, προκειμένου να υπάρξει προστασία του από κατασχέσεις είτε για οφειλές προς το δημόσιο, είτε για ιδιωτικά χρέη.

Σημειώνεται ότι, προτεραιότητα ως ακατάσχετος λογαριασμός έχει ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ενώ αν δεν υπάρχει τέτοιος λογαριασμός, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργική  απόφαση θα προβλέπει πώς ακριβώς θα αντιμετωπίζονται και οι κοινοί λογαριασμοί. Δηλαδή, αν σε έναν κοινό λογαριασμό υπάρχει υπόλοιπο 3.000 ευρώ και οι δύο συνδικαιούχοι τον δηλώσουν ως προστατευόμενο μισθοδοτικό, ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν θα μπορεί να πειραχτεί. Διότι θα θεωρείται ότι ο κάθε συνδικαιούχος έχει κατάθεση 1.500 ευρώ, ποσό που εμπίπτει στα όρια της προστασίας.

Πηγή: katerini-news.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Διαγωνισμός για μεταφραστές ελληνικής γλώσσας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα
Προηγούμενο άρθρο
Πρόσληψη 9 ατόμων στη ΛΖ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων στην Κόρινθο
Μενού