Προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τους νέους επιχειρηματίες

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 14

αρχείο λήψης (7)Eμφαση στην απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ίδρυση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης, αλλαγές στο πτωχευτικό δίκαιο αλλά και η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου για τους νέους επιχειρηματίες περιλαμβάνονται στις προτάσεις που κάνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) με στόχο την δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τους νέους επιχειρηματίες.
Ο πρόεδρος του ΟΕΕ κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας περιέγραψε τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, ώστε να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν τα εμπόδια, τα οποία αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι νέοι στη δημιουργία μιας επιχείρησης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της ΕΕ , στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας την χώρα μας.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου προτείνει :

• Να δοθεί έμφαση στην απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης.
• Να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο φορολογικών απαλλαγών, συνολικά ή εν μέρει, των επιχειρήσεων, που δημιουργούνται από νέους.
• Να αντιμετωπίζονται πρακτικά και χωρίς στιγματισμό οι θεσμοί της χρεοκοπίας και εκκαθάρισης μιας επιχείρησης.
• Να δημιουργηθεί ένα εξειδικευμένο χρηματοδοτικό εργαλείο με τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτών των επιχειρήσεων και θα συνδυάζει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής από μια κοινωνική οργάνωση, με το οικονομικό όφελος, που χαρακτηρίζει ένα Ιδιωτικό Επενδυτικό Ταμείο.
• Να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό δίκτυο θερμοκοιτίδων από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ενισχυθεί η αρωγή των ιδιωτικών και δημόσιων θερμοκοιτίδων στους νέους επιχειρηματίες.

Πηγή: tovima.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο στο ΑΠΘ
Προηγούμενο άρθρο
Μάγειρας στο ΝΠΔΔ «ΑΝΕΛΙΞΗ»
Μενού