Από τον Ιούλιο οι αιτήσεις για σύνταξη ηλεκτρονικά

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 13

ika21Αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (https://www.ika.gr) θα υποβάλλεται από την 1η Ιουλίου η αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας, όπως ενημέρωσε η διοίκηση του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία είναι πολλαπλά επωφελής, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης και γενικά αποκτούν με αυτό τον τρόπο άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που παρέχει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τη συνταξιοδότησή τους.

Με τις δυνατότητες αυτές περιορίζεται δραστικά η προσέλευση στα υποκαταστήματα και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η παραγωγικότητα των υπαλλήλων, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής σύνταξης.

Κωδικοί 

Από την 1η Ιουνίου οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συνταξιοδότησης ή να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν την αίτηση συνταξιοδότησής τους, πρέπει απλώς να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (www.ika.gr) και να εισαγάγουν τους κωδικούς που τους έχουν χορηγηθεί από την Εφορία για την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα υποστηρίζει τους ασφαλισμένους με οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης. Παράλληλα, εξακολουθεί να λειτουργεί η ηλεκτρονική υπηρεσία πιστοποίησης των ασφαλισμένων με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι που προτίθενται να καταθέσουν αίτηση από 1 Ιουλίου και μετά θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να εξοικειωθούν με τη νέα διαδικασία, δεδομένου ότι η προαιρετική δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης στα Υποκαταστήματα διατηρείται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2014.

Στην περίπτωση αδυναμίας πιστοποίησης, οι ασφαλισμένοι ή νομίμως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους θα πρέπει να προσέλθουν στο Τμήμα Μητρώου οποιουδήποτε υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τα στοιχεία ταυτοποίησης των ασφαλισμένων (Δελτίο ταυτότητας/διαβατήριο, Α.Μ.Κ.Α., ΑΦΜ, Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δείτε τις 9 χώρες που δείχνουν τον δρόμο της ανάπτυξης
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο ξενοδοχείο «Petra Hotel» στην Πάτμο
Μενού