Ενημερωθείτε για την αυξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 160

dieukolunshΤην ώρα που δημιουργούνται συνεχώς νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, φρενάρει η αποπληρωμή τους. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το 2013 είχε συλλεγεί το 12,3% των ληξιπρόθεσμων έναντι 9,3% το 2014.

Τα νέα ληξιπρόθεσμα σχηματίζονται γρηγορότερα από ό, τι πληρώνονται τα παλαιά και τροφοδοτούνται από μια έκρηξη κατά 63% των προστίμων Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή. Το 81% της συγκεκριμένης κατηγορίας έχει ήδη διαμορφωθεί ως νέο ληξιπρόθεσμο και αγγίζει το 1,2 δις. ευρώ.

Σε ένα άλλο έγγραφο επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη επιβάρυνση στον δείκτη είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προέρχεται από τον φόρο περιουσίας των επιτηδευματιών, που υπολογίζεται σε 7,9%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι επιδόσεις του φορολογικού μηχανισμού για την είσπραξη του ΦΠΑ βελτιώθηκαν έστω ελάχιστα από 12,3% σε 12,8% παρά το γεγονός ότι τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 123% έναντι είσπραξης 133% των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων.

Αντίθετα, στους μη επιτηδευματίες αυξήθηκαν αισθητά οι εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος αλλά αυξήθηκαν κατά 93% οι οφειλές από την περιουσία.

Πηγή: enikos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα Επιδότησης για επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τα έργα του ΜΕΤΡΟ
Προηγούμενο άρθρο
Ενημερωθείτε για τις 23 παγίδες και τις αλλαγές που κρύβει η συμπλήρωση του Ε9
Μενού