Στα ΚΕΠ θα γίνονται οι αιτήσεις για τις διακοπές των αγροτών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 17

KEP+ΚΕΠ1 (1)Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από αύριο Τρίτη 27 Μαΐου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα ΚΕΠ για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, που σκοπό έχουν να επωφεληθούν 584.550 δικαιούχοι.

Μόνο το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, για το οποίο η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου, αναμένεται να έχει 130.000 δικαιούχους.

Από αυτούς οι 115.000 θα συμμετάσχουν σε εξαήμερες διακοπές, ενώ άλλοι 15.000 δικαιούχοι συνταξιούχοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν και σε διάφορες ιαματικές πηγές της χώρας.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποίησε ο διοικητής του Οργανισμού Ξενοφών Βεργίνης, το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Κοκκόρης. Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι από τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και του ΟΓΑ θα ωφεληθούν συνολικά 250.000 εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.

Ειδικά για τον ΟΓΑ οι τελικοί δικαιούχοι θα προκύψουν μέσα από κλήρωση, ενώ η διάρκεια του προγράμματος είναι από τον Ιούλιο του 2014 έως και τον Μάιο του 2015.

Εκτός από τον Κοινωνικό Τουρισμό έχουν προγραμματιστεί ειδικά εκδρομικά προγράμματα για 50.000 ωφελημένους. Επίσης, ο ΟΓΑ θα χορηγήσει βιβλία σε 300.000 δικαιούχους και δωρεάν δελτία θεάματος για μια σειρά από θεατρικές παραστάσεις σε 93.000 δικαιούχους.

Ακόμα, για πρώτη φορά θα δοθούν παροχές τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς σε 1.250 δικαιούχους, ενώ τίθεται σε εφαρμογή και πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει χρηματικό βοήθημα για 300 πολύτεκνες μητέρες.

Εντός του έτους θα πραγματοποιηθούν και επιμορφωτικά σεμινάρια σε 10.000 νέους αγρότες, στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν ασφαλισμένοι, ηλικίας 22 έως 40 ετών, που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Πηγή: dimokratianews.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Όλα τα θέματα της Α’ Λυκείου on line
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στον Κωτσόβολο
Μενού