Ραγδαία αύξηση του Τουρισμού στην Ελλάδα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 241

touristsΜε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η τουριστική σεζόν. Οι συνολικές αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου παρουσίασαν αύξηση κατά 21% φθάνοντας σε 1,81 εκατ. έναντι 1,5 εκατ. την ίδια περίοδο του 2013. Το μεγαλύτερο μερίδιο της αύξησης προέρχεται από τις αφίξεις στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο, η αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό σε όλα τα αεροδρόμια έφθασε σε ποσοστό 33,9%. Όλα δείχνουν ότι –περιλαμβανομένων και των επισκεπτών με κρουαζιέρα- ο αριθμός των ξένων τουριστών στη χώρα μας θα κινηθεί κατά τη φετινή σεζόν πολύ υψηλότερα από το περσινό ρεκόρ των περίπου 20 εκατ. αφίξεων.

Η σταδιακή αποκατάσταση της εικόνας του ελληνικού προορισμού στις ξένες αγορές αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας. Μέχρι στιγμής οι κρατήσεις εξελίσσονται ανοδικά σχεδόν απ’ όλες τις βασικές αγορές. Μόνο ερώτημα αποτελεί η αγορά της Ρωσίας, από την οποία καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των αφίξεων τους πρώτους μήνες, αλλά για το υπόλοιπο της σεζόν καταγράφεται επιβράδυνση στις κρατήσεις.

Πηγή: enikos.gr

Μενού