Έλεγχος πιστοποίησης γνώσης ΤΠΕ από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Κοινοποιήστε το άρθρο

αρχείο λήψης (7)Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής, με έγγραφο του δίνει τις ακόλουθες οδηγίες σχετικά με τον έλεγχο Νομιμότητας της Πιστοποίησης δεξιοτήτων και γνώσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
Ο έλεγχος νομιμότητας (γνησιότητας) των βεβαιώσεων πιστοποίησης δεξιοτήτων και γνώσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών των εκπαιδευτικών (επιπέδου Α και επιπέδου Β) κάθε ειδικότητας, ανατίθεται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο έλεγχος θα γίνεται με αντιπαραβολή των στοιχείων των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης με τις εγγραφές του Πληροφοριακού Συστήματος Πιστοποίησης ΤΠΕ, το οποίο υποστηρίζει τις διαδικασίες πιστοποίησης και περιλαμβάνει τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που έχουν πιστοποιηθεί σε δεξιότητες Α ή Β επιπέδου ΤΠΕ. Την ευθύνη λειτουργίας του συστήματος αυτού έχει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – «Διόφαντος», υπεύθυνος φορέας για την πιστοποίηση ΤΠΕ, στο πλαίσιο σχετικών δράσεων επιμόρφωσης και πιστοποίησης.

Ο Διευθυντής, με αίτημά του προς το Γραφείο της Κοινωνίας της Πληροφορίας θα παραλάβει κωδικό πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα Πιστοποίησης ΤΠΕ, ο οποίος θα εκδοθεί από το ΙΤΥΕ-«Διόφαντος».

Σε περίπτωση Διευθύνσεων με μεγάλο αριθμό πιστοποιημένων εκπαιδευτικών μπορούν να εκδίδονται το πολύ δύο κωδικοί. Οι κωδικοί πρόσβασης θα είναι ονομαστικοί και κάθε κάτοχος κωδικού πρόσβασης (χρήστης – υπεύθυνος ελέγχου γνησιότητας βεβαιώσεων πιστοποίησης) θα έχει προσωπική ευθύνη της χρήσης του. Σε περιπτώσεις αντικατάστασης χρηστών του συγκεκριμένου Πληροφοριακού συστήματος θα πρέπει να υποβάλλεται σχετικό αίτημα ακύρωσης παλαιών κωδικών και έκδοσης νέων.

Στο πληροφοριακό σύστημα οι υπεύθυνοι ελέγχου γνησιότητας βεβαιώσεων πιστοποίησης θα έχουν τη δυνατότητα, πληκτρολογώντας συγκεκριμένα στοιχεία της βεβαίωσης ή / και του κατόχου της εκπαιδευτικού, να επιβεβαιώνουν την πιστοποίηση του εκπαιδευτικού σε δεξιότητες Α ή Β’ επιπέδου ΤΠΕ. Σε περίπτωση αναντιστοιχίας/ μη επιβεβαίωσης στοιχείων, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πρέπει να διαβιβάζουν αντίγραφα των Βεβαιώσεων αυτών, στο Γραφείο της Κοινωνίας της Πληροφορίας για περαιτέρω έλεγχο.

Διευκρινιστικές Οδηγίες για τη χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος θα διατεθούν στους υπευθύνους ελέγχου γνησιότητας βεβαιώσεων πιστοποίησης με την αποστολή των κωδικών πρόσβασης.

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο εδώ: Elegxos_Nomimotitos

Πηγή: paideia-ergasia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *