Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα παρακολουθούνται on line

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 278

ÊÏÑÊÉÄÇÓ Â  ÅÓÅÅ  ÅÊÈÅÓÇ ÅËËÇÍÉÊÏÕ ÅÌÐÏÑÉÏÕ 2010Την ολοκλήρωση της πορείας του έργου «Δημιουργία και Πιλοτική Λειτουργία του Εθνικού Παρατηρητηρίου Εμπορίου (Ε.Π.Ε)» ανακοίνωσε η ΕΣΕΕ, μετά από συνάντηση του προέδρου της, Βασίλη Κορκίδη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά.

Το έργο μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί τόσο από την πλευρά του υπουργείου όσο και από εκείνη του εμπορικού κόσμου, καθώς επίσης και να συνδεθεί με άλλες δράσεις όπως τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (ΑΚΕ), όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η ΕΣΕΕ ευχαριστεί τον υφυπουργό για την τελική υπογραφή, καθώς και τη Γ. Γ. Εμπορίου που πίστεψε και βοήθησε στην υλοποίηση του έργου. Επιδίωξη όλων μας είναι πλέον η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του, προς όφελος του ελληνικού εμπορίου και της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Πρόκειται για ένα έργο που σχεδιάστηκε από την ΕΣΕΕ, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και της Γ.Γ. Εμπορίου, και υλοποιήθηκε από την κοινοπραξία της ΕΣΕΕ με την ICAP. «Το Παρατηρητήριο Εμπορίου αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας και η ίδρυσή του εκτιμάται ότι θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα παρακολούθησης των στοιχείων που αφορούν στις εμπορικές επιχειρήσεις, στην εμπορική δραστηριότητα και στη διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών για τα προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν», αναφέρει η ΕΣΕΕ.

Όπως σημειώνει, η έναρξη της λειτουργίας του ΕΠΕ το 2011 συνέπεσε με μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το ελληνικό εμπόριο και έτσι μπορεί να αναδειχτεί ως ένας μηχανισμός προσδιορισμού των προβλημάτων και αναζήτησης λύσεων. Η συμπερίληψη του συνόλου των εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας αλλά και των επιμέρους επιχειρήσεων στην δραστηριότητα του Παρατηρητηρίου θα αποτελεί το αναγκαίο πέρασμα από τη «θεωρία» της οικονομικής στρατηγικής στην «πράξη» της καθημερινής υλοποίησης.

Το έργο περιλαμβάνει σειρά μελετών (επαναλαμβανόμενων και one-off) για τον κλάδο του εμπορίου, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και εφαρμογές καθώς και την παροχή βάσης μικροοικονομικών δεδομένων για δείγμα εμπορικών επιχειρήσεων.

«Το έργο αποτελεί ίσως την πιο οργανωμένη και συστηματική βάση παρακολούθησης των εξελίξεων στο εμπόριο στη χώρα και ιδανικό εργαλείο για την χάραξη πολιτικής», τονίζει η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Στην παρούσα φάση το αντικείμενο του έργου έχει σχεδόν στο σύνολό του ολοκληρωθεί και επίκειται η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων και η διενέργεια κατάλληλων ημερίδων και workshop.

Πηγή: imerisia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ενημερωθείτε για το πότε θα πληρωθούν όσοι εργάστηκαν για τις εκλογές – Τι ποσά θα πάρουν ;
Προηγούμενο άρθρο
Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης μαθητών
Μενού