Έως 25 Ιουνίου αιτήσεις για προώθηση οίνων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 64

αρχείο λήψης (3)Παράταση της υποβολής αιτήσεων για την ένταξη δικαιούχων στο μέτρο Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 δίνει απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχος Κορασίδης.

Η παράταση αποφασίστηκε, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση, σε συνέχεια του αιτήματος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και οι αιτήσεις για συμμετοχή στο μέτρο θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους μέχρι και τις 25/06/2014.

Το μέτρο της «Προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ελληνικού οίνου στις σημαντικότερες αγορές τρίτων χωρών όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Κίνα, η Ελβετία, κ.α. καθώς και στη μεγιστοποίηση των οφελών των ελληνικών συνεταιριστικών και ιδιωτικών οινοποιητικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΥπΑΑΤ, στην τριετία εφαρμογής του μέτρου (2010-2012) υλοποιήθηκαν 42 προγράμματα, και ειδικότερα:

– 2 προγράμματα οριζόντιας προβολής του ελληνικού οίνου (ΕΔΟΑΟ-ΟΠΕ)

– 16 ομαδικά προγράμματα και

– 24 προγράμματα μεμονωμένων επιχειρήσεων.

Στο 4ο έτος εφαρμογής του μέτρου (2012-2013) υλοποιήθηκαν 51 προγράμματα εκ των οποίων, 25 αφορούν ανανέωση της τριετίας και 26 νέα και ειδικότερα:

– 1 πρόγραμμα οριζόντιας προβολής του ελληνικού οίνου (ΕΔΟΑΟ-ΟΠΕ)
– 14 ομαδικά προγράμματα και
– 36 προγράμματα μεμονωμένων επιχειρήσεων.

Η απορρόφηση των υλοποιηθέντων προγραμμάτων, κατά την τριετία εφαρμογής τους (2010-2012), ανήλθε περίπου στο 85%.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
1030 σπουδαστές στις σχολές Εμπορικού Ναυτικού
Προηγούμενο άρθρο
Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ
Μενού