122 μόνιμοι στην Εθνική Τράπεζα μέσω γραπτού διαγωνισμού

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 240

αρχείο λήψης (11)Στα σκαριά βρίσκεται ο νέος γραπτός διαγωνισμός πρόσληψης 122 πτυχιούχων στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Τράπεζας κατέληξε τελικά στον αριθμό, 122 υπαλλήλους, υπέβαλε αίτημα στο ΑΣΕΠ για διεξαγωγή του διαγωνισμού και αυτό έγινε αμέσως δεκτό από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Γ. Βέη.

Προκήρυξη

Αυτό που απομένει τώρα είναι η σύνταξη της νέας προκήρυξη βάση της οποία θα διαγωνιστούν γραπτώς οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα μήνα από τώρα, ωστόσο ο διαγωνισμός θα γίνει το πιθανότερο αρχές Σεπτεμβρίου για να μην συμπέσει με τον Αύγουστο, περίοδο που υπολειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Δεν αποκλείεται ωστόσο, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων να τρέξει τον τελευταίο μήνα του καλοκαιρού. Οι τελευταίες προσλήψεις που πραγματοποίησε η τράπεζα της Εθνικής ήταν το 2010. Από τότε έως σήμερα έχουν υπάρξει πολλές συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις με αποτέλεσμα να έχουν μείνει κενές πολλές θέσεις. Ο νέος διαγωνισμός θα είναι γραπτός και θα αφορά τόσο τα καταστήματα της Αττικής όσο και της Περιφέρειας.

Προσόντα

Η ειδικότητα που θα ζητηθεί θα είναι μία και θα αφορά απόφοιτους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν: πτυχίο τμήματος Ελληνικού Πανεπιστημίου (ΑΕΙ) ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) του 5ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης) ή ισότιμο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ, να είναι ηλικίας μέχρι 30 ετών (να έχουν γεννηθεί από 1.1.1984 και μετά), να είναι κάτοικοι των Νομών ή των Νησιών ή των Δήμων για τις προκηρυχθείσες θέσεις των οποίων διαγωνίζονται, ιδιότητα που θα αποδεικνύεται: με το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος στην περίπτωση υποβολής ατομικής φορολογικής δήλωσης ή με το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του γονέα, σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι προστατευόμενο μέλος, και, εάν ελλείπουν τα παραπάνω εκκαθαριστικά σημειώματα, με Βεβαίωση Απόδοσης Α.Φ.Μ. και πάντως σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω θα συνοδεύονται από Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία θα αναφέρεται η μόνιμη κατοικία.

Οι άνδρες να μην έχουν κηρυχθεί ανυπότακτοι ή καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση. Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν γλωσσικές ικανοτήτες, γενικές γνώσεις και εξέταση στα Αγγλικά. Η εξέταση σε όλες τις ενότητες θα γίνει με το σύστημα πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού