Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή αλλά όχι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 245

images (4)Το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ή κάποιο άλλο μεγάλο αστικό κέντρο δε θα συμπεριλαμβάνονται στις τουριστικές περιοχές όπου θα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές.

Η υπουργική απόφαση που θα καθορίσει πιλοτικά τις τρεις τουριστικές περιοχές όπου θα λειτουργούν τις Κυριακές τα καταστήματα αναμένεται να εκδοθεί άμεσα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο που σήμερα συναντήθηκε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρεται ότι διαφαίνεται σύγκλιση με το υπουργείο για το φλέγον θέμα των Κυριακών.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης, που θα καθορίσει πιλοτικά τις τρεις τουριστικές περιοχές, ενώ έγινε σαφές ότι ο υφυπουργός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, διαβεβαίωσε την ΕΣΕΕ ότι οι τρεις πιλοτικές περιοχές θα είναι αμιγώς τουριστικές και νησιωτικές, ενώ μέχρι την 7η Ιουλίου, θα προηγηθεί διάλογος τόσο με τους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους, όσο και με την ΕΣΕΕ.

Γενικότερα, οι προτάσεις της ΕΣΕΕ προς τον νέο υφυπουργό κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών και της προστασίας της μικρομεσαίας επιχείρησης, ενώ τέθηκε και το θέμα της θεσμοθέτησης της «εντός κρίσης μικρομεσαίας επιχείρησης» με βάση τα κριτήρια της μείωσης του τζίρου, τον τραπεζικό δανεισμό και το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΕΣΕΕ, μπορεί -χωρίς δημοσιονομικό κόστος- να καθιερωθεί μια μόνιμη και διαρκής ρύθμιση μεγάλου αριθμού δόσεων για την εντός κρίσης μικρομεσαία επιχείρηση, γεγονός που θα δίνει τη δυνατότητα της αυτόματης ένταξης σε όλες τις υπάρχουσες φορολογικές, ασφαλιστικές και κατά περίπτωση δανειακές ρυθμίσεις με την ταυτόχρονη χορήγηση ενημεροτήτων και την αποφυγή μέτρων κατάσχεσης και ποινικών διώξεων.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας, ώστε η μικρή επιχείρηση να μπορέσει να διατηρηθεί ζωντανή και να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της.

Η Συνομοσπονδία παρέδωσε στον υφυπουργό αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα ζητήματα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης, όπως η χρηματοδότηση μέσω του νέου ΕΣΠΑ, τα προβλήματα ρευστότητας, η αλλαγή των όρων φερεγγυότητας των επιχειρήσεων και του Τειρεσία, το υπαίθριο εμπόριο, το παρεμπόριο και τα προϊόντα απομίμησης, ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τις εκπτώσεις- προσφορές και προωθητικές ενέργειες, ενώ, παράλληλα, η Συνομοσπονδία κατέθεσε επικαιροποιημένες προτάσεις προς επεξεργασία για όλα τα θέματα του εμπορίου και της αγοράς.

Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί την ΕΣΕΕ στην ερχόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, προκειμένου να ακούσει και να συζητήσει με τους εκπροσώπους του εμπορίου από όλη την Ελλάδα.

Πηγή: newsit.gr

Μενού