Ρύθμιση για παράταση προθεσμίας στην υποβολή δηλώσεων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 162

images (3)Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά ο χρόνος κρίνεται ανεπαρκής για την υποβολή περίπου 3 εκατομμυρίων δηλώσεων που απομένουν.

Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 2.531.127 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5,5 εκατομμυρίων και στο υπουργείο Οικονομικών το θέμα της παράτασης έχει πλέον «κλειδώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να ετοιμάσουν τροπολογία για παράταση της προθεσμίας ώστε να κατατεθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Βουλή.

Εως 31 Ιουλίου 
Η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη καθώς οι αρχικές σκέψεις για παράταση έως τις 31 Ιουλίου οδηγούσαν στο εξής παράδοξο: με δεδομένο ότι δεν θα παραταθούν οι προθεσμίες καταβολής των φόρων εισοδήματος (έως τα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να εξοφληθεί η πρώτη δόση, τέλη Σεπτεμβρίου η δεύτερη και τέλη Νοεμβρίου η τρίτη) κάποιος φορολογούμενος ο οποίος θα υπέβαλλε τη δήλωσή του στις 31 Ιουλίου θα έπρεπε να πληρώσει αυθημερόν και την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Ετσι θεωρείται πιθανότερο η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων να είναι λίγες μέρες πριν από την 31η Ιουλίου που εκπνέει κανονικά η προθεσμία.

Στην ίδια τροπολογία, για την παράταση της προθεσμίας θα προβλέπεται και η απαλλαγή από το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους υποβάλλουν εκπρόθεσμα -μετά τις 30 Μαΐου, οπότε έληξε επισήμως η προθεσμία αλλά δόθηκε σιωπηρή παράταση- τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων, το γνωστό έντυπο Ε9.

Πηγή: ethnos.gr

Μενού