Λήγει η προθεσμία για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 234

asfalistiko-300x172Λήγει αύριο η προθεσμία για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών πέραν του έτους και ήδη λογιστές και φοροτεχνικοί ζητούν να δοθεί νέα παράταση (είχε αρχικά παραταθεί στις 31 Μαρτίου).
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Χατζάκης, έχει λάβει επιστολές από λογιστές και φοροτεχνικούς που του ζητούν την παράταση της προθεσμίας για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, λόγω της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία δεν προλαβαίνουν εκ των πραγμάτων να διεκπεραιώσουν τις εργασίες εκπρόθεσμων διακοπών.

Αν δεν δοθεί παράταση οι επιτηδευματίες που σταμάτησαν να ασκούν το επιτήδευμα τους το 2011 ή δεν έχουν κάποιο εισόδημα από αυτό θα πρέπει μέχρι αύριο να δηλώνουν πως διέκοψαν τις εργασίες τους (στο τέλος του 2011). Εάν περάσει η προθεσμία και δεν δηλώσουν εγκαίρως τη διακοπή εργασιών και το κάνουν μεταγενέστερα θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης και θα κληθούν να υποβάλλουν όλες τις φορολογικές δηλώσεις και τους αναλογούντες φόρους και εισφορές για το ενδιάμεσο διάστημα.

Πηγή: newsbeast.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
11 προσλήψεις στο Δήμο Ευρώτα
Προηγούμενο άρθρο
Τρεις (3) Υποτροφίες στα πλαίσια έργων Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων -ΙΔΕΠ & Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (Ι.Ε.ΤΕ.Θ)
Μενού