Έξι αλλαγές στο ασφαλιστικό τον Ιούλιο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 36

αρχείο λήψης (11)Έξι παρεμβάσεις έρχονται στο ασφαλιστικό μέσα στον Ιούλιο, που αλλάζουν το «τοπίο» σε εισφορές, επικουρικές συντάξεις ακόμα και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Οι αλλαγές αφορούν το σύνολο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους με διαδοχική ασφάλιση.

Τον επόμενο μήνα γίνεται και το πρώτο καθοριστικό «βήμα» στο μέτωπο των ενοποιήσεων, καθώς παραδίδεται στο υπουργείο Εργασίας η σχετική μελέτη αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους».

Τα έξι «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν τον επόμενο μήνα είναι:

1. Μειώνονται κατά 3,9% οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.
2.Μειώνονται κατά 5,2% οι επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το ΕΤΕΑ σε ένα εκατομμύριο άτομα.Από τη νέα χρονιά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα επεκταθεί στο σύνολο των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας.
3. Ολοκληρώνεται η μελέτη του ΚΕΠΕ για τις ενοποιήσεις ασφαλιστικών φορέων. Στόχος είναι η δημιουργία μόλις τριών ασφαλιστικών φορέων, ενώ μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει δημιουργηθεί «Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων».
4. Κλειδώνουν οι αλλαγές για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση. Για το σκοπό αυτό θα παραδοθεί πόρισμα στον υπουργό Εργασίας από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
5. Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ στους ασφαλισμένους. Πλέον, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στον ΟΓΑ για την αντίστοιχη παροχή.
6. Καθιερώνεται το μέτρο της προσωρινής σύνταξης στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης. Για  θέμα αυτό θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, όπου θα καθορίζει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της προσωρινής σύνταξης.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η «επίσκεψη» της τρόικας στη χώρας, που θα ανοίξει την ατζέντα για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν στο ασφαλιστικό σύστημα.

Πηγή: newsbeast.gr via Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Open day 2014 στη Μονή Λαζαριστών
Προηγούμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Υποβλήθηκαν 14.661 αιτήσεις στην 2Κ/2014 για 149 θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών
Μενού