Παράταση μιας εβδομάδας για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 243

αρχείο λήψης (28)Κατά μια εβδομάδα παρέτεινε ο ΟΓΑ την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, έτσι ώστε να προλάβουν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Με ανακοίνωσή του, δόθηκε μία εβδομάδα παράταση για τις υποβολές των δηλώσεων (Ε1 και Α21)τα οικογενειακά επιδόματα. Το περιθώριο υποβολής δηλώσεων μεταφέρεται έως 30 Ιουνίου.

Μόνο που ανάλογα προς τα πίσω μεταφέρεται και η καταβολή Οικογενειακών Επιδομάτων 2ου τριμήνου 2014 για τις 18 Ιουλίου από τις 11 Ιουλίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί

Αναλυτικά η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι:

* Η καταβολή στους δικαιούχους Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2ο τρίμηνο του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014.
* Η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30η Ιουνίου 2014.

Επίσης, την ίδια ημερομηνία (18/7/2014) θα γίνει πληρωμή των Οικογενειακών Επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.

Οι δικαιούχοι Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Σημειώνεται ότι όποιος δεν προλάβει θα πληρωθεί μεν αλλά με τη δόση του 3ου τριμήνου το Φθινόπωρο. Επίσης όσοι έλαβαν προκαταβολή αλλά τελικά βάση εισοδήματος δεν δικαιούνται επίδομα θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό της προκαταβολής του Α τριμήνου μέσω των φορολογικών δηλώσεων.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού