Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις μονίμων και εποχικών σε παιδικούς σταθμούς το 2014

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 26

αρχείο λήψης (15)Το μείζον πρόβλημα λειτουργίας των παιδικών σταθμών συζήτησε ο υφυπουργός, Εσωτερικών, Γιάννης Ντόλιος σε άτυπη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, όπως ενημέρωσε ο κ. Ντόλιος, το υπουργείο Εργασίας έχει εξασφαλίσει 122- 130 εκατ. ευρώ και αναζητούνται τα υπόλοιπα προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσό των 180 εκατ. ευρώ που είναι απαραίτητα για τα 72.000 περίπου παιδιά που εξυπηρετήθηκαν τη σχολική χρονιά 2013- 2014.

Ο κ. Ντόλιος σημείωσε ότι επειδή η παραπάνω χρηματοδότηση αφορά κατά 70% μισθολογικό κόστος και επειδή από το 2015, θα συρρικνωθεί η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μοναδική λύση είναι η ενίσχυση των σταθμών με μόνιμο προσωπικό, «στο πλαίσιο πάντα των δεσμεύσεών μας».

5.600 εποχικοί και 799 μόνιμοι το 2014

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος ενημέρωσε ότι υπάρχει ο εξής προγραμματισμός προσλήψεων:

  • 1.152 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου από τους ΚΑΠ,
  • 4.000- 4.500 εργαζόμενοι από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και
  • 799 μόνιμες θέσεις αορίστου χρόνου για το υπουργείο Εσωτερικών, το 2014.

Αντίστοιχο αριθμό μόνιμων θέσεων- περίπου 700- θα έχει το υπουργείο Εσωτερικών και τα επόμενα χρόνια.

Ήδη έχουν εγκριθεί ή κατανεμηθεί 245 θέσεις και ο υφυπουργός Εσωτερικών προτείνει για τις υπόλοιπες θέσεις να δοθεί προτεραιότητα στο επιστημονικό προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Εάν τελικά δοθεί προτεραιότητα στις προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού στους σταθμούς και τις άλλες κοινωνικο- προνοιακές δομές, θα μπορέσουν να εξισορροπηθούν οι σοβαρές απώλειες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που ξεκινούν από την ερχόμενη χρονιά.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Καθηγητές προσχολικής αγωγής σε ΙΕΚ στη Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο άρθρο
Υποτροφίες σε Κωφούς/Βαρήκοους φοιτητές
Μενού