Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης Πόθεν Έσχες

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 231

αρχείο λήψης (3)Τη δυνατότητα υποβολής της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) το αργότερο τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχουν από εφέτος οι φορολογούμενοι.

Διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας» προβλέπει πως η δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλεται κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας, της άσκησης της δραστηριότητας ή της διατήρησης της ιδιότητας των υπόχρεων και για 3 χρόνια μετά την απώλεια ή τη λήξη της και κατατίθεται το αργότερο τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Κανονικά η υποβολή των δηλώσεων ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και ως εκ τούτου οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες θα έπρεπε να υποβληθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο διαφαίνεται πως τελικά η καταληκτική προθεσμία υποβολής των Ε1 θα πάρει παράταση έως τις 20 -25 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες θα υποβληθούν έως τις 20 -25 Οκτωβρίου 2014

Πηγή: thestival.gr

Μενού