Δείτε την εγκύκλιο για την οικονομική αποκατάσταση των υπαλλήλων σε προσυνταξιδοτική διαθεσιμότητα

Κοινοποιήστε το άρθρο

tameioooooΑπεστάλη σε όλα τα υπουργεία και φορείς η εγκύκλιος των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με σαφείς και αναλυτικές οδηγίες σε εναρμόνιση με την απόφαση του ΣτΕ για την οικονομική αποκατάσταση υπαλλήλων που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και αυτοδίκαιη απόλυση.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος απεστάλη, προκειμένου να τύχει ενιαίας και ομοιόμορφης εφαρμογής. Τη διαβεβαίωση αυτή δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτησης 7 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν καταγγείλει ότι κατά τρόπο «σκανδαλώδη και προκλητικό δεν εκτελείται η απόφαση του ΣτΕ, καθώς και η σχετική εγκύκλιος για την αποκατάσταση των υπαλλήλων που τέθηκαν στο αντισυνταγματικό καθεστώς της εφεδρείας – προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας».

Με επικεφαλής τον βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την ερώτηση, επισημαίνουν ότι το 2013 με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ακυρώθηκε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά το μέρος που αυτή περιείχε ρυθμίσεις για την αυτοδίκαιη απόλυση και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με το σκεπτικό ότι ερχόταν σε αντίθεση με το άρθρο 103 του Συντάγματος και την αρχή της ισότητας.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι, σε συμμόρφωση της απόφαση του ΣτΕ, τον περασμένο Μάρτιο εκδόθηκε εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ορίζονται οι ενέργειες της Διοίκησης για την οικονομική αποκατάσταση των υπαλλήλων που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν.

Πηγή: voria.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *