Ανεβαίνουν οι βάσεις λόγω μεταγραφών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 288
baseis-aei2Βάσεις δύο ταχυτήτων προκύπτουν από τη μελέτη των βαθμολογικών στοιχείων των υποψηφίων. Άνοδος των βάσεων, όπως επισημαίνουν όσοι ασχολούνται χρόνια με τη πορεία των βάσεων αναμένεται κυρίως στις αποκαλούμενες σχολές μεσαίας ζήτησης και χαμηλής ζήτησης ενώ και κάποιες αποκαλούμενες «καλές σχολές» κυρίως οικονομικές στα μεγάλα αστικά κέντρα, μπορεί να χάσουν κάποια μόρια.

Από την άλλη οι βαθμολογίες όπως αναφέρει το protothema,συγκλίνουν ότι θα υπάρχει ανοδική τάση στα τέσσερα πρώρα επιστημονικά πεδία και σταθεροποιητική τάση στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Ένα ακόμα διαφορετικό στοιχείο που θα δούμε φέτος είναι περιφερειακά τμήματα να ανεβαίνουν κατά πολύ καθώς θα τα δηλώσουν όσοι δικαιούνται μετεγγραφή.

Οι περιζήτητες Νομικές και Ιατρικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν οριακές ανόδους των βάσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.Εκπλήξεις πάντως έκρυβαν οι βαθμολογίες καθώς είναι από τις λίγες χρονιές που στα Μαθηματικά κατεύθυνσης αλλά και γενικής παιδείας οι βαθμολογίες ήταν καλές, όπως επίσης και στα Λατινικά και τα Αρχαία ελληνικά.

Οι εκπαιδευτικοί συμφωνούν ότι στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία οι βαθμολογίες είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα ενώ αντίθετα οι βαθμολογίες στα γραπτά των Μαθηματικών της Φυσικής, αλλά και της Χημείας και της Βιολογίας είναι πολύ καλύτερες σε σχέση πέρυσι.

Αντίθετα μαθήματα που θεωρούνται εύκολα, όπως η Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον δεν βαθμολογήθηκαν με πολύ καλούς βαθμούς.Αύριο πάντως, το υπουργείο Παιδείας θα δώσει τα συγκριτικά στοιχεία, οπότε θα ξεκαθαρίσει το «τοπίο».

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
340 εκατομμύρια € για την υποστήριξη άνεργων Νέων από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στα Αραβικά Εμιράτα για Ιατρούς
Μενού