Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 221

news_645_1_bgΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος κατά την ομιλία του τόνισε: «το Επιμελητήριο μας είναι αποφασισμένο να ανταποκριθεί στην πρόκληση της ενσωμάτωσης και προσαρμογής της χώρας μας στη νέα οικονομική πραγματικότητα των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και την οικονομική πολιτική προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας και της επανεκκίνησης της οικονομίας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο προωθώντας στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ τις δραστηριότητες και τις ανάγκες των μελών του Επιμελητηρίου και της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας αλλά προτείνοντας συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις που θα προέρχονται από τα αρμόδια όργανα του Επιμελητηρίου (Επιτροπές Συμπεράσματα Συνεδρίων, Μέλη) σε συνδυασμό με τις ισχυρές συνεργασίες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο με ερευνητικά ιδρύματα (ΙΟΒΕ, Πανεπιστήμια)».

Αναφέρθηκε στη σύσταση του Ινστιτούτου Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης και επεσήμανε ότι «οι έρευνες και μελέτες που θα διεξάγει το Ινστιτούτο σε συνεργασία με τις Επιτροπές του Επιμελητηρίου αλλά και άλλους σημαντικούς φορείς θα επιτρέψει στο Επιμελητήριο μας, να διαρθρώσει ένα περισσότερο ουσιαστικό και τεκμηριωμένο λόγο που θα αφορά σε θέματα της οικονομίας και της δημόσιας διακυβέρνησης με στόχο την βελτίωση των θεσμών και των πλαισίων που αφορά στους τομείς αυτούς».

Ειδικότερα τόνισε στην ανάληψη πρωτοβουλιών που αφορούν στην εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων προς τις ΗΠΑ αλλά και την προσέλκυση εταιρικών και άλλων επενδύσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Τέλος, αναφέρθηκε στη δημιουργία τριών νέων επιτροπών, την Επιτροπή Νομικών θεμάτων, την Επιτροπή Πολιτισμού και την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, πέραν της επιτροπής Πληροφορικής και Επικοινωνιών που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2013.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε σε κλίμα πανηγυρικό, επιβεβαιώνοντας τη συνέχεια του σημαντικού έργου του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη των προσπαθειών της Ελληνικής οικονομίας.

 

Πηγή: kerdos.gr

Μενού