340 εκατομμύρια € για την υποστήριξη άνεργων Νέων από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 39

anergoi neoiΗ προώθηση της χρηματοδοτικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση των νέων, μέσω της οποίας θα διατεθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 340 εκατ.ευρώ για την υποστήριξη ανέργων νέων, συζητήθηκε στην διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία των πρεσβειών της Ελλάδος και της Ιταλίας στη Γερμανία, καθώς και της εκεί Αντιπροσωπείας της Ε.Ε.

Το ελληνικό υπουργείο Εργασίας, εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την παρακολούθηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πλακιωτάκης, στην διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εργασίας, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Απασχόλησης έχει ήδη καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλυτικό σχέδιο δράσης για τη στήριξη της νεολαίας, ενώ παράλληλα οι παρεμβάσεις που προβλέπονται – λόγω του εμπροσθοβαρούς χαρακτήρα τους – αναμένεται να προκηρυχτούν άμεσα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο υφυπουργός Εργασίας, στο περιθώριο της ημερίδας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ομόλογό του στο γερμανικό υπουργείο Εργασίας, Γεργκ Άσμουσεν με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες ανταλλαγής εμπειριών από την εφαρμογή αντίστοιχων προγραμμάτων και στις δύο χώρες. Στόχος να ωφεληθούν άμεσα περισσότεροι από 50.000 νέοι και μακροπρόθεσμα πάνω από 150.000 νέοι οι οποίοι θα λάβουν κατάρτιση, ευκαιρία για πρακτική άσκηση, αλλά και χρηματοδοτική στήριξη για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

Πηγή: voria.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σενάρια έκτακτης εισφοράς σε ένστολους
Προηγούμενο άρθρο
Ανεβαίνουν οι βάσεις λόγω μεταγραφών
Μενού