Μέσω 2 Μεγάλων Διαγωνισμών ΑΣΕΠ θα γίνουν οι 600 προσλήψεις στην ΔΕΗ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 273

DEH11111Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται ήδη το αίτημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού για την πρόσληψη 600 μόνιμων εργαζομένων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ΔΕΗ, οι θέσεις θα καλυφθούν με δύο διαφορετικές προκηρύξεις, ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, και αφορούν:

  • προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και
  • Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.

Τα αιτήματα έχουν σταλεί στην Ανεξάρτητη Αρχή από την περασμένη Παρασκευή και μετά τον τυπικό έλεγχο του ΑΣΕΠ θα αποσταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο για ΦΕΚ. Τις θέσεις θα καταλάβουν τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχοι Μηχανικοί αλλά και Διοικητικό και Οικονομικό προσωπικό, το οποίο θα στελεχώσει τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης, τη Διεύθυνση Πληροφορικής και άλλες Διευθύνσεις, και τα Λιγνιτικά Κέντρα, τις Διευθύνσεις Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, τους Ατμοηλεκτρικούς και Τοπικούς Σταθμούς Παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες όλης της χώρας, ενώ η πλειονότητα των θέσεων εντοπίζεται στην Κοζάνη, τη Φλώρινα, την Αρκαδία, τη Βέροια και στα Χανιά.

Τόσο ο χρόνος έκδοσης των προκηρύξεων όσο και η διαδικασία, στο σύνολό της, θα υλοποιηθεί μέσω του ΑΣΕΠ, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη συλλογή και αξιολόγηση των αιτήσεων, την αποδοχή των τυχόν ενστάσεων, αλλά και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων επιλογής. Οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων θα έχουν διάρκεια είκοσι ημερών.

Αναφορικά με το προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης, το οποίο επίσης απασχολεί η Επιχείρηση, η ίδια πηγή αναφέρει ότι θα προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κυρίως δίμηνης διάρκειας ή με ημερομίσθιο.

Οι υποψήφιοι, πέραν των τυπικών προσόντων που θα πρέπει να διαθέτουν σύμφωνα με την ειδικότητα στην οποία ανήκουν, θα μοριοδοτηθούν βάσει και κοινωνικών κριτηρίων, μεταξύ των οποίων ο χρόνος ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση, η προϋπηρεσία και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικείμενες προκηρύξεις αποτελούν τους πρώτους διαγωνισμούς για μόνιμο προσωπικό στην Επιχείρηση, έπειτα από μια μακρά περίοδο έξι ετών, καθώς ο τελευταίος διαγωνισμός μονίμων είχε προκηρυχθεί το 2008 με αριθμό ΦΕΚ 574 3.11.2008, Τεύχος ΑΣΕΠ, και αφορούσε την κάλυψη 120 οργανικών θέσεων.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Οι δημοφιλέστερες ειδικότητες, από πλευράς αριθμού θέσεων, που θα συμπεριληφθούν στις δύο προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού της ΔΕΗ είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής: ΠΕ Οικονομολόγων, ΔΕ Τεχνικών Ορυχείων, ΔΕ Τεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών, ΔΕ Μηχανοτεχνιτών, ΔΕ Τεχνιτών Επίγειων και Εναέριων Δικτύων, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού και ΠΕ ή ΤΕ Πληροφορικής.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
14.661 υποψήφιοι για 149 θέσεις Εργασίας μόνιμων υπαλλήλων σε τελωνεία
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: 66.000 Νέες Επιδοτούμενες Θέσεις Εργασίας
Μενού