ΟΑΕΔ: 66.000 Νέες Επιδοτούμενες Θέσεις Εργασίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaed2 (1)Συνολικά 66.000 θέσεις επιδοτούμενης κατάρτισης και απασχόλησης προκηρύσσει για ανέργους νέους σε ηλικία έως τα μέσα Ιουλίου ο ΟΑΕΔ.

ΕΣΠΑ
Τα προγράμματα -που ήδη έχει εγκρίνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με βάση εισήγηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου- θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ και προβλέπουν:

1. Την επιδότηση, με voucher, της κατάρτισης, της πρακτικής άσκησης και της απασχόλησης για ένα χρόνο 50.000 άνεργων νέων ηλικίας έως 29 ετών (38.000 νέων ηλικίας εως 24 ετών και 12.000 ηλικίας 25-29 ετών) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

2. Την επιδοτούμενη κατάρτιση και απασχόληση για 9 έως 12 μήνες 16.000 ανέργων χαμηλών επαγγελματικών προσόντων σε κλάδους «αιχμής» όπως στις κατασκευές, στην ενέργεια κ.ά.

Την επανεκκίνηση των προγραμμάτων εντός του Ιουλίου είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εργασίας το περασμένο Σάββατο με συνέντευξή του στην «Ημερησία».

Πηγή: hmerisia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Ένα σχόλιο στο ΟΑΕΔ: 66.000 Νέες Επιδοτούμενες Θέσεις Εργασίας

  1. σε περίοδο καλοκαιρινή που οι και κάποιοι άνεργοι επιστήμονες μας, βρήκαν κουτσά στραβά μια δουλίτσα σε επιχειρήσεις τουριστικής εστίασης ( μιλώ για πτυχιούχους γιατρούς, πολιτ. μηχαν. αρχιτέκτ. οικονομολόγ. κ.α.) ως σερβιτόροι ως ντελίβερι ως μπάρμαν ως …… πολλά και διάφορα ! ! για να μη πεθάνουν της πείνας και δεν έχουν πλέον το δελτίο ανεργίας σε ισχύ, τώρα γίνεται και το πρόγραμμα.. δηλαδή ένα αλαλούμ πάλι.. ας γινόταν τον Οκτώβριο να πάρουν τα παιδιά ένα vautser στην ειδικότητά τους τέλος πάντων..Έχω άδικο μήπως;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *