ΑΣΕΠ: 1000 Θέσεις Εργασίας για παλαιούς διορισμένους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 205

ÁÓÅÐ- ÊÔÉÑÉÏ«Κλειστή» προκήρυξη για την πρόσληψη στο Δημόσιο 1.000 πτυχιούχων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία θα ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών.

Οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν με βάση τον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2014 στο πλαίσιο των αναλογιών που προβλέπει το Μνημόνιο «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς τον διαγωνισμό με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ που θα απευθύνεται σε επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ από το 2006 μέχρι σήμερα οι οποίοι δεν έχουν διοριστεί και ανήκουν στην κατηγορία της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η προκήρυξη των 1.000 θέσεων για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αποτελεί ενέργεια η οποία αποβλέπει στην αποκατάσταση του συνόλου των πτυχιούχων που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ τα τελευταία 8 χρόνια και αναμένουν τον διορισμό τους.

Η κυβέρνηση κατέγραψε το σύνολο των διοριστέων κατόχων πανεπιστημιακών τίτλων και από την άλλη πλευρά απέγραψε τις κενές οργανικές θέσεις σε όλο το Δημόσιο ανά την επικράτεια όπου θα καταθέσουν αιτήσεις προκειμένου να διαγωνιστούν για την κατάληψη των θέσεων.

Μετά την προκήρυξη των θέσεων οι επιτυχόντες πτυχιούχοι σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τις προκηρυσσόμενες θέσεις και θα μοριοδοτηθούν, προκειμένου να τοποθετηθούν στις νέες θέσεις, ενώ αναμένεται να απορροφηθούν στο σύνολό τους.

Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του προαναγγέλλει την πρόσληψη προσοντούχων υπαλλήλων που έχουν πετύχει σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, υπογραμμίζοντας ότι «σύντομα όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες -Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- σε παρελθόντες διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν σε υπηρεσίες που έχουν υψηλές ανάγκες στελέχωσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη».

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: 50.000 Νέες Θέσεις Εργασίας για νέους
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στα καταστήματα Σαρακάκης
Μενού